HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “12 Eylül ile hesaplaşacağını söyleyenler, 28 Şubat ile 27 Nisan ile 6 Nisan 2011 ile niye hesaplaşmıyor? Geçtiğimiz hafta Balyoz davası ile ilgili olarak Genelkurmay sitesinde yayınlanmış olan bildirinin 27 Nisan'da yayınlanan bildiriden hiç farkı yok” dedi.

Kurtulmuş, partisinin Ankara İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin kuruluşunun önemine değinerek, partisinin Türk siyasetini yeniden şekillendireceğini söyledi. Partisinin kısa sürede teşkilatlanmasını tamamladığına işaret eden Kurtulmuş, “HAS Parti, Türk siyasetini her yerde formatlıyor; sadece formatlamıyor, eski siyaseti de süpürüp bir kenara atıyor” görüşünü dile getirdi.

Partisinin “gökteki yıldızları getireceğim” gibi boş vaatler vermeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, konuşmasında TBMM'deki partileri eleştiren ve siyasi partiler ile seçim yasalarının yanı sıra diğer 12 Eylül yasalarının “kaldırılıp çöpe atılacağını” söyledi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“CHP ve MHP; 'aman statükoya dokunmayın” diyor. Ne zaman statükoya dokunulsa 'kağıttan kaplan' diye hemen itiraza başlıyorlar. Ne zaman statükoya dokunulsa 'dokundurtmam' diyorlar. AKP de statükoyu değiştiriyormuş gibi yapıyor. Statükoyu değiştirmeden anladığı, sadece Türkiye'de belirli zarfların değişmesinden ibaret oluyor.

Statükoyu değiştirecek bir parti, iktidar, sadece 12 Eylülcülerle hesaplaşmayı, 12 Eylül'ün lideri Sayın Kenan Evren'i mahkemenin önüne çıkartmak şeklinde algılamaz. Tamam onların hepsini mahkemeye çıkaralım, 7 aydır neredesiniz? 12 Eylül ile hesaplaşmak demek; yeni bir anayasayı, siyasi partiler yasasını, 12 Eylül'ün bu millete giydirmeye çalıştığı elbiseyi yırtıp atıp çöp tenekesine koymak demektir.

12 Eylül ile hesaplaşacağını söyleyenler, 28 Şubat ile 27 Nisan ile 6 Nisan 2011 ile niye hesaplaşmıyor? Geçtiğimiz hafta Balyoz davası ile ilgili olarak Genelkurmay sitesinde yayınlanmış olan bildirinin, 27 Nisan'da yayınlanan bildiriden hiç farkı yok.”

Kurtulmuş, 10 yıldır sürdürülen ekonomi politikalarının, milleti ümitsiz, gençleri işsiz hale getirdiğini söyledi. Kurtulmuş, kendisine Facebook ve Twitter'dan gelen mesajlarda, gençlerin sürekli gelecek kaygısını dile getirdiğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş, partisinin amaçları arasında toplumsal barış ve kardeşliği sağlamanın da olduğunu sözlerine ekledi.

HÜRRİYET