Kobani'deki IŞİD kuşatması YPG'ye gelen Peşmerge desteği ile giderek zayıflarken sivillerin kente geri dönmeye başladığı bildirildi.

BBC'ye konuşan şehirdeki bir sivil çatışmalarda Kürt güçlerinin üstünlük kurmaya başlamasıyla birlikte 2000'e yakın sivilin geri döndüğünü ve şu anda kentte yaklaşık 3000 sivilin olduğunu söyledi.

KOBANİ'YE GERİ DÖNÜŞ BAŞLADI

Kobani'den BBC Farsça'ya bilgi veren Roşan İso adlı sivil: "Bir süre önce kentte 1500 sivil vardı son dönemde bu rakam 2800-3000'e çıktı." dedi.

Şehirdeki son durum hakkında çarpıcı bilgiler veren Roşan İso şöyle dedi:

"EN AZ 3000 KADIN SAVAŞÇI VAR"

"Birçok Kobanili, mülteci kamplarında yaşamaktansa kentlerine geri dönüyor. Kentte savaşçı olmayan kadınlar da var. Yaralılara bakıyor, elbiseleri yıkıyorlar. Evimden IŞİD bölgesine doğru 500 metre güvenli. Sonra bir ara bölge var. 700 metre sonra da IŞİD. Benim tahminime göre Kobani'de en az 3000 kadın savaşçı var. Kobanêli sivillerin mülteci kamplarından geri dönmeye başlaması kentte morali yükseltti. Şehirdeki elektriğin kaynağı benzin ve mazotla çalışan jeneratörler. Patlamalar yüzünden pencereler patlamasın diye soğukta açık bırakıyoruz." (haberler.com)