Radikal’den Ömer Şahin’in haberine göre "Başbakan yüzde 50, 55 dahi oy alsa iktidarını sürdüremez" diyen BDP'li Tan, 'çözüm süreci'nin sadece Erdoğan'a bağlı olmadığını belirtti.

İşte o haber:

BDP, seçimlerin hemen öncesine gelen Newroz Bayramı’nı daha yaygın ve coşkulu kutlayacak. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nevruz kutlamalarının bir haftalık süreye ve birçok kente yayılacağını söyledi. BDP, 16-24 Mart tarihleri arasında başta Diyarbakır olmak üzere İstanbul, Ankara, Adana, Mersin’in yanısıra birçok metropolde etkinlik düzenleyecek. Son siyasi gelişmeleri Radikal’e değerlendiren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yapılan kamuoyu araştırmalarının BDP’nin oylarını arttırdığını gösterdiğini dile getirirken oy tahmininde bulunmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın içeride ve dışarıda herkesle kavgalı olduğunu ve bu şekilde iktidarını devam ettiremeyeceğini savunan Altan Tan şunları söyledi: “Siyasi tarih, tecrübe gösteriyor ki Erdoğan bu haliyle iktidarını sürdüremez. Velev ki yüzde 50,55 oy alsın, ki ben alacağını tahmin etmiyorum, yine de devam edemez. Erdoğan ya topyekûn U dönüşü yapacak, yani hesap verecek, şeffaf olacak, yeni anayasa, demokratikleşme için çalışacak ve özür dileyecek, ya da böyle devam edecek. Böyle giderse, savaş üslubunu devam ettirirse açıkça söylüyorum kendisi gider, millet kendi içinden yeni bir iktidar çıkarır.”

‘ELLE TUTULUR BİR ŞEY YOK’

Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin zayıflaması durumunda ‘çözüm süreci’nin zarar göreceği iddialarına da tepki gösterdi. Devlet politikası haline dönüşmediği takdirde Kürt sorununun çözülemeyeceği görüşünde ısrarcı olan Tan, “Kişiye bağlı olursa buradan bir şey çıkmaz. O kişi hak vaki olur ölürse ne olacak? Bütün ümitler suya mı düşecek?” diye sordu.

Gelinen noktada elle tutulur, ilan edilmiş bir şey olmadığını da öne süren Tan, şöyle devam etti: ”Ne alınmış ki bunlar gidince işler allak bullak olsun. Erdoğan giderse Kürt açılımı sona erer yaklaşımı büyük yanlış. Bugüne kadar yapılan bütün seçimlere çatışmasızlık ortamında gidildi, Erdoğan’a büyük krediler açıldı. Seçim bittikten sonra ise söylenen bütün vaatler rafta kaldı. Seçimlerden sonra Erdoğan’ın üslubu değişti.”

Altan Tan, Başbakan Erdoğan’dan ‘kurtulmak’ isteyenlerin PKK’ya direkt ve dolaylı olarak savaş çığırtkanlığı yaptığını, bunun da yanlış olduğunu söylerken çözümün demokrasiden geçtiğinin altını çizdi.