PKK lideri Abdullah Öcalan ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması için uluslararası alanda yürütülen imza kampanyası Federal Kürdistan’da da Mayıs ayı başında start aldı. Milyonlarca imzanın toplandığı kampanyanın Hewler ayağında 1 Milyon imza hedefleniyor.

15 Mayıs günü Federal Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, kampanyaya destek vererek, kampanya metnine imza attı. Barzani, bu kampanyaya katılan ilk başbakan oldu.

Daha sonra Federal Kürdistan Bölgesi Kültür Bakanı Dr. Kawa Mahmut da metni imzalayarak, “Türk devletinin atması gereken en önemli adımlardan biri Sayın Öcalan’ı serbest bırakmasıdır” dedi.

Bölgede yürütülen kampanyaya yoğun bir ilgi gösteriliyor. Şimdiden toplanan imza sayısı yüzbinlerle ifade ediliyor. Çoğu siyasi parti kampanyaya katıldı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI: BARIŞ ADIMLARINI DESTEKLİYORUZ

ANF'nin haberine göre, en son iki üst düzey katılım daha gerçekleşti. Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin yardımcısı Kosret Resul ile Başbakan Neçirvan Barzani’nin yardımcısı İmad Ahmed, Öcalan’a özgürlük için imza attı. 

Kosret Resul, 21 Mayıs günü Hewler’deki ofisinde imza atarak, Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi. Metni imzalayan İmad Ahmed de Öcalan’ın Türkiye’de barış ve çözümün sembolü olacağını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti internet sitesine göre Ahmed şöyle dedi: “ Abdullah Öcalan’ın, Türkiye’deki diğer Kürt tarafları ve diğer siyasi tarafların işbirliği ile Türkiye’de Kürt halkının haklarının kabul edilmesi ve barış için sembol olacağını umuyorum.”

Ahmed şunları ekledi: “Umuyorum bu değişim sürecinde Türkiye’deki Kürtler haklarını elde eder. Biz Kürdistan Bölge Hükümeti olarak barış adımlarını destekliyoruz ve biz defalarca Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümüne desteğimizi ifade ettik.”