Halkların Demokratik Partisi (HDP) birinci kongresi sırasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırılan Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü, bugün taburcu edildi. Kürkçü, sağlığına kavuştuğunu belirterek, "Görev bölüşümü yapacağız. Ve uzun yürüyüşümüze başlayacağız" dedi.

27 Ekim günü Ankara'da yapılan 1. Olağanüstü HDP kongresi sırasında rahatsızlanan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü bugün hastaneden taburcu edildi. Partinin diğer eşbaşkanı Sebahat Tuncel ile birlikte açıklama yapan Mersin milletvekili Kürkçü, ikin gün süren tedavisi sonrasında sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Yeni bir güçle ve enerjiyle yeni görevinin başına geçtiğini belirten Kürkçü, hastanede olduğu süre boyunca kendisine destek olanlara ve telefonla arayanlara teşekkürlerini sundu. Daha önce anjiyo olduğunu belirten Kürkçü, damar tıkanıklığı nedeniyle rahatsızlandığını hatırlatarak, HDP Eşbaşkanı, aynı yerde yine tıkanıklık oluştuğunu ve tedavi sonucunda doku hasarı olmadan hızlıca iyileştiğini kaydetti. MHP dışında diğer partilerden arayanların olduğunu söyleyen Kürkçü, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de kendisini arayıp, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Kürkçü, "Tabiatın bize küçük bir cilvesine misliyle karşılık verip, bugün huzurunuzdayız" dedi. HDP "görkemli kongresinin ardından yola koyulduğunu" söyleyen Kürkçü, "Eş Başkanımızla birlikte hafta sonu yapacağımız parti meclisi toplantılarımızın hazırlığına başlayacağız. Kurullarımızı oluşturmamız gerekiyor. Merkez yürütme kurulumuzu oluşturacağız. Kongre kararlarını parti meclisimiz hangi sırayla, nasıl ele alacağını kararlaştıracak. Görev bölüşümü yapacağız. Ve uzun yürüyüşümüze başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Kürkçü, yerel seçimlerle ilgili politikalarını belirlemenin vakti geldiğini de sözlerine eklerken, hazırlık yaptıklarını ifade ederek, "Çok mutlu ve iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Bu kadar iyi bir bileşimi bu kadar kısa bir sürede kıvam almasını beklemiyorduk" diye belirtti.

Yerel seçimler konusunda, BDP ile HDP arasındaki ilişkinin nasıl olacağının sorulması üzerine Kürkçü, BDP’nin kendi bayrağıyla seçime girmediği her yerde HDP’nin başarısı için çalışacağını kaydetti.

BDP ile dayanışmanın tam olduğunu vurgulayan Kürkçü, bir basın mensubunun "Başka partilerden katılım olacak mı?" şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu bizim yürümemize bağlı, tren hızlandıkça binmek isteyen çok olur. Biz herkese açığız. Bütün yurttaşlarımıza açığız. Kimsenin önceki partisi ve kendi fikriyatına bakmıyoruz. Bizim programımıza evet diyen herkesle, aynı yolda yolculuk yaparız. Kimseye gitmiş değiliz. Kimseyi partisinden ayırt etmeye çalışmıyoruz. Ama hareket insanları fikirlerini değiştirmeye davet edecektir."

Kürkçü, Abdullah Öcalan ile yeni süreçte mesajlaşma olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Eğer heyet giderse mesajlaşma oluyor. Heyet gitmediğine göre mesaj yok" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün Ahmet Kaya'ya verilmesi de Kürkçü'ye sorulan sorular arsında yer aldı. Kürkçü, "Herşey için çok geç ama bunun telafi edilmesi gereken bir kusur olarak görülmesi, Ahmet Kaya’nın bir değer olduğunun geç de olsa itiraf edilmesinden tabi ki memnuniyet duyarız ama bize yaşayan bir Ahmet Kaya lazımdı. Ne yazık ki Ahmet Kaya aramızda yok. Bunu unutmayız" dedi. 

Yeni bir başlangıç yaptıklarını belirten HDP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel ise 30-40 yıllık bir deneyimle bugüne geldiklerinin altını çizdi. Tuncel, yeni deneyimler eklemek için yola çıktıklarını söyleyerek, bu enerjiyle büyük işler başaracaklarına inandıklarını kaydetti. (ANF)