Uludere'de yaşanan olay sonrasında olayın sorumluları yerine, Uludere köylülerinin yargılandığını, baskı ve yıldırma ile şikayetlerini geri çekmeye zorlandıklarını belirten BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Uludere köylüleri askeri ve asli makamların giderek artan baskılarına maruz kalmaktalar. Köylüler, Uludere alay komutanı tarafından 'bu olayı kapatın, unuttun' denilerek şikayetlerini geri çekmeye zorlanmakta" diye konuştu.

 

"Katliamdan sorumlu olarak bugüne kadar hiçbir kamu görevlisi sorgulanmadı" diyen Kürkçü, "Uludere'de baro bulunmaması nedeniyle köylülerin gereksindiği hukuki yardıma geç ve yetersiz şekilde ulaşabilmesi, baskıcıları cesaretlendirmekte ve fütursuzlaştırmaktadır. Geçen zaman, Roboski katliamının sorumlularının lehine işlerken, mağdurların suçluya dönüştürüldüğü yeni bir hak ihlali dönemine giriyoruz" şeklinde konuştu.

 

Genelkurmaydan sorumlularla ilgili bilginin Komisyona ulaşmadığını belirten Kürkçü, "Katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması ve Roboski halkının korunması doğrudan doğruya TBMM'nin ve komisyonumuzun ahlaki ve siyasi sorumluluğundadır" dedi.