HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü görüşmeye HDP'yi çağırmamasının anlamının “Yeni rejimin sınırlarını çizmek yönünde bir düzenleme girişimi” olduğunu savundu.
 
Yüce Yöy’ün Bianet’te yer alan haberine göre Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapacağı AKP, CHP ve MHP’nin katılacağı "liderler zirvesine" HDP’nin davet edilmemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
‘YENİ REJİMİN SINIRLARI’
 
Kürkçü’nün açıklamaları şöyle:

“Yeni rejimin sınırlarını çizmek yönünde bir düzenleme girişimi.

“Dolayısıyla MHP ve AKP, yani Tayyip Erdoğan ve MHP şimdi CHP’ye yeni rejimin sol kanadı olmasını teklif ediyorlar ve Türkiye’deki yeni rejimin son sınırının burası olduğunu işaret ediyorlar.
 
“Bu durumu, rejimin ötesinde kalan bütün eğilimlerin rejimden dışlanacağına dair bir işaret, bir teşebbüs olarak görebiliriz.
 
“Bunun tabii ki kabul edilebilir bir tarafı yok. Her yönüyle gayrimeşru bir rejimin gayrimeşru bir yeniden düzenleme çabası olarak görebiliriz.”
 
‘CHP’NİN ORTAK OLMASI OTORİTER REJİME GİDEN YOLU KOLAYLAŞTIRIR’
 
“CHP’nin buna ortak olması da Türkiye için otoriter bir rejime gidişin yolunu kolaylaştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
 
Kılıçdaroğlu’nun bu adımlarla kendi seçmenlerine, o seçmenlerin hayal ve umutlarına ihanet ettiğini söyleyebiliriz.
 
“Görüşmede de en azından Kılıçdaroğlu kategorik bir karşı çıkışta bulunmayacaktır, bunu öngörebiliriz."
 
ERDOĞAN'DAN AKP, CHP VE MHP LİDERLERİNE "TEŞEKKÜR" DAVETİ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 14.00'te AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye TBMM'de grubu bulunan partilerden sadece HDP'yi davet etmedi.