HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü her gittikleri yerde kendilerine "AKP ile koalisyon kuracak mısınız?" sorusunun yöneltildiğini belirterek, "Biz halkız ve halka kurşun sıkanlarla koalisyon kurmayız" dedi.

CNN Türk’te yer alan habere göre, HDP'nin Buca'da düzenlediği halk buluşmasına HDP milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, Eylem Yıldız ve Zeki Gül katıldı. Burada konuşan Ertuğrul Kürkçü; koalisyon iddialarını değerlendirirken "Kendimizi niye kurşunlayalım? Biz halkız ve halka kurşun sıkanlarla koalisyon kurmayız. Biz kimsenin koltuk değneği olmayacağız. HDP yoksulların partisidir. Hiçbir sermaye hükümetinin zalim hükümetin ortağı olmayacağız. Bunları bir de bize bu soruları soranlara sorun. Diğer partilerden de bizim kadar açık ve net cevap bekliyoruz. Meydanlarda Kuran-ı Kerim sallıyorlar. Bu halk neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Sen önce Kuran-ı Kerim'le bakara-makara diyerek halkın inançlarıyla alay eden kendi bakanlarına salla. Bu halkın imanı kalbindedir" dedi.

‘TAYYİP ERDOĞAN’I ALAŞAĞI EDECEĞİZ’        

Halkın inançlarıyla alay edenlerle kendilerinin hiçbir ilişkisi olamayacağının altını çizen Kürkçü, "Biz Tayyip  Erdoğan'ı alaşağı edeceğiz. Halkımız artık onu sırtında taşıyamaz. Bu tarihin ve siyasetin emri. Eğer onları saf dışı edebilirsek, yoksulluk sorununu çözmek için kamunun kaynaklarının halkın ihtiyaçları yolunda eşit dağıtılması için bir fırsatımız olabilir. On binlerce insan iş bekliyor, onlar sadece kendi yandaşlarına iş buluyor. Böyle zulüm baskı olmaz" dedi.

Bucalıların ilgisininin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Eylem Yıldız da "Dünyanın her yerinde özgürlük meşalesini kadınlar yakıyor ve omuzluyor. Bunun için kadınlar hep önlerde olmalı" dedi.