HATAY - Yaşamlarını yitiren Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın ailelerine ziyarette bulunan BDP ve HDP'lilerden oluşan heyet içerisinde yer alan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Gezi direnişlerinde yaşanan 7 ölüm olayından 3'ünün Hatay'da yaşanmasına işaret ederek, AKP hükümetinin "mezhepçi" yaklaştığına söyledi. 

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de aralarında bulunduğu BDP ve HDP'lilerden oluşan heyet, Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın Hatay'da yaşayan ailelerine yaptıkları ziyaretlerin ardından, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in vuruldukları yerleri gitti. Vuruldukları yerde Atakan ve Cömert şahsında Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Ardından da heyet adına Milletvekili Kürkçü, kısa bir konuşma yaptı.

Ülke genelinde devam eden Gezi Parkı protestolarında şu ana kadar 7 yurttaşın katledildiğini ve bunların 3'ünün Antakya'da olduğunu belirten Kürkçü, "AKP hükümetinin mezhepçi davrandığını ve bunun en bariz örneğinin Hatay'da yaşananlar olduğunu" söyledi.

Kürkçü, "Hükümet halkın taleplerini biliyor, ama onları görmezden geliyor. Yoğun müdahale yapılıyor. İran'a 'mezhepçi' diyen hükümet, kendisi mezhepçilik yapıyor. Hükümeti akla davet ediyoruz. Bütün Hatay'da ilan edilmemiş 'OHAL' vardır. Her yerde sıkıyönetim keyfi olarak uygulanmaktadır. Basın özgürse, basın açıklaması özgürlüğü varsa, devletin görevi protestocuların güvenliğini sağlamaktır. Atakan'ın ölümünün sır perdesinin kaldırılması gerekiyor. Atakan'ın ölümünün ya gerçek mermiden ya da gaz kapsülünden öldüğünü biliyoruz. Biz BDP olarak bu olayların takipçileri olacağız" dedi.

Açıklama sonrası "Katil devlet hesap verecek", "Vali istifa " ve "Ahmet Atakan ölümsüzdür" sloganları atılarak, basın açıklaması sonlandırıldı. (Özgür Gündem)