HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü 7 Haziran’da Erdoğan’a, onun başkanlık ve diktatörlük heveslerine darbe indirdiklerini belirtti ve “Ancak bu iş bitirici ve sonuca götürücü bir darbe değildi. 1 Kasım yeni bir fırsat olarak önümüzde. Başladığımız işi bitirmek zorundayız” dedi.

Torbalı’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Eğitim-Sen Torbalı Temsilciliği’ni ziyaretinde öncelikle Ankara Katliamında aramızdan alınanlar için sendika yönetimine başsağlığı diledi.

1 KASIM YENİ BİR FIRSAT

Eğitim-Sen’lilerle yapılan sohbet sırasında 7 Haziran ile 1 Kasım’ın salt bir seçim olmadığına vurgu yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü şöyle devam etti:

“Türkiye’de savaş-barış ve diktatörlük-demokrasi ikilikleri arasında süregiden mücadelelerin birer uğrağıdır 7 Haziran ve 1 Kasım. 7 Haziran’da Erdoğan’a, onun başkanlık ve diktatörlük heveslerine bir darbe indirdik. Ama bu bitirici ve işi sonuca götürücü bir darbe değildi. Erdoğan bu darbe ve hasarı telafi etmek için karşı hamle yaptı, halklarımıza karşı bir savaş dayattı. Bu savaşta 7 Haziran’dan bugüne kadar sivil, gerilla, asker, polis 600’den fazla kişi yaşamını yitirdi”

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, halklara dayatılan savaşa son vermek, barışla çözüm kapısını aralamak, diktatörlük rejimini kuşatmak ve zamanla tasfiye etmek için 1 Kasım’ın yeni bir fırsat olduğunun altını çizdi.

KESK ÇOK ÖNEMLİ VE DİNAMİK BİR ÖZNE

2 Kasım’dan itibaren ne yapılacağının da şimdiden düşünülmesi gerektiğine işaret eden HDP Milletvekili Kürkçü, 1 Kasım’daki gücün Erdoğan rejimini tasfiye edecek mücadele sürecinin bir etabı olarak görülmesi gerektiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Bundan sonra bütün toplumsal muhalefet güçlerini, barış ve demokrasi yanlılarını, insan hakları savunucularını, kadın hareketini, sendikal hareketi, baskı altındaki inanç gruplarını kapsayacak birleşik bir hareket örmeliyiz. HDP bu birleşik hareketi örmek için üzerine düşeni kararlılıkla yapmaya devam edecektir. İnancım odur ki, temsil ettiği mücadele biçimi ve geleneği ile KESK de böyle birleşik ve kurucu bir muhalefet hareketinin çok önemli dinamiği ve öznesi olabilir”

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü Torbalı’da Eğitim-in yanı sıra Bitlis-Muşlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti ve Subaşı Mahallesi’nde kalabalık yurttaş topluluğuna seslenerek 1 Kasım seçimlerinin önemine dikkat çekti.  (Demokrat Haber)