Sultan Kılıç / Demokrat Haber Malatya

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kürecik Füze Kalkanına ‘köy yolu’ kararı alınmasını ve 3 km’lik yolun asfaltlanması için ödenek ayrılmasını eleştirerek “ABD askerleri mağdur olmasın diye, yollarda perişan olmasın diye, Kürecik kalkanına giden 3 kilometrelik yol ‘köy yolu’ kapsamına alındı. Onlarca köy çamurdan geçilmezken kalkana giden yolun asfaltlanmasını kınıyorum” dedi.

“ONLARCA YOL ÇAMURDAN GEÇİLMEZKEN ”

CHP Milletvekili Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda Kürecik Kalkanına giden yolun asfaltlanması ile ilgili kararı eleştirdi. Ağbaba “İsrail'i korumak için Kürecik'e kalkan kurmak yetmedi, Kürecik'teki kalkana ziyaret yasağı da yetmedi, kalkanda 150 ABD askerini çalıştırmak da yetmedi, kalkanda çalışan askerleri korumak için Türk askerlerine kapıda nöbet tutturmak da yetmedi. Şimdi de askerler kalkana rahat gidip gelsinler diye devletin kasasından vatandaşın vergisiyle yollar yapılıyor. ABD askerleri mağdur olmasın diye, yollarda perişan olmasın diye Kürecik kalkanına giden 3 kilometrelik yol köy yolu kapsamına alındı. Orada onlarca köy çamurdan geçilmezken kalkana giden yolun asfaltlanmasını kınıyorum. Orada onlarca köy hâlâ bugün kardan kıştan geçilmiyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN İŞGALİNE YOL”

Ağbaba konuşmasının devamında “Ben Kürecik'e defalarca gittim, oraya "köy" diyen hiçbir insan görmedim. Oraya "köy" diyen ‘görmeyen gözleri’ buradan bir kez daha kınıyorum. Yapacaksanız Malatya'daki köylere hizmet yapın, yol yapın. Orada Türkiye'nin işgaline yol açılmasına izin veren zihniyeti bir kez daha buradan kınıyor, bu kararın bir kez daha değerlendirilmesini rica ediyorum.” dedi.