MERSİN - Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Bağımsız Mersin Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, bir günde 3 seçim bürosunun açılışını yaptı. Ertuğrul Kürkçü, “biz Türkiye sosyalistleri olarak sizin bu davanızda bir aradayız. Çünkü biliyoruz ki Kürdü ezen Türk de özgür olamaz. Kürdün özgürleşmesi için savaşmayan sosyalistlere de sosyalist denmez. Silah namustur, namus satılmaz. Oylarda bir silahtır, o da satılmaz” dedi.

Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dün gece biri Merkez bürosu olmak üzere 3 seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

MERKEZ BÜRO

Seçim bürosunun ilki, kent merkezinde bulunan Barış Mahallesi’nde açıldı. Kadınların yoğunlukta olduğu açılışta Kürkçü, sistem partileri gibi insanlara aş, iş, para ve rant vaadinde bulunmadıklarını, ancak yüzyıllardır bu kadim topraklardaki halkların özlemini çektiği barış talepleri için mücadele edeceklerini söyledi. “AKP’yi iktidardan düşürmek ilk işimiz olacaktır” diyen Kürkçü, “Çünkü AKP savaşı istiyor, çatışmaları, gerginliği dayatıyor. Bizler ise, barışın, kardeşliğin ve sosyalizmim bayrağını Ankara’ya dikeceğiz. 12 Haziran’da barış ve kardeşlik kazanacaktır” diye konuştu.

ŞEVKETSÜMER BÜROSU

Ardından beraberindeki heyetle Akdeniz ilçesi Şevketsümer Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışına geçen Kürkçü, bini aşkın yurttaş tarafından karşılandı. Gençler, Kürkçü’yü omuzlarında taşırken, açılış öncesi gökyüzüne barış güvercinleri uçuruldu. Sarı, yeşil, kırmızı renklerle süslenen seçim bürosunun önünde toplanan halka hitaben bir konuşma yapan Kürkçü, halkı, “Yüreği özgürlük ateşiyle tutuşan yoldaşlarım, merhaba!” sözleriyle selamladı.

BATIKENT BÜROSU

Bu açılıştan sonra Yenişehir ilçesi Şahintepe Mahallesi’nde bulunan Batıkent seçim bürosunun açılışına geçen Ertuğrul Kürkçü’ye yüzlerce gül atıldı.

Sözlerine “Sizler çok güçlü bir mücadele sürdürdünüz, kimliğinizi ve varlığınızı ispatladınız” şeklinde başlayan Kürkçü, “Bunu ispat etmek için, evlatlarınızı yitirdiniz, köylerinizden, evlerinizden ve doğduğunuz yerlerden sürgün edildiniz. Burada kendinize yeni bir yurt edindiniz. Bu yurtta kök salmanız için uğruna terk ettiğiniz şeyler kabul edilene dek mücadele edeceğiz. Kimliğiniz, haklarınız anayasaya yazılmalıdır. Anadilinde konuşmak haktır, eğitim görmek daha da haktır. Bütün talepleriniz kabul edilmelidir” dedi. “Kürtlerin barışı istemesi önemli ama yetmez” diyen Kürkçü, “ Türk halkı da savaşın karşısında olmalı” ifadesini kullandı.

AKP İSTERSE ÖCALAN’IN KOŞULLARI BİR GECEDE DÜZELEBİLİR

Seçimlere birkaç hafta kala, hükümetin Bakanlar Kurulu’na Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verdiğini hatırlatan Kürkçü, “Hükümet bu yetkiyi aldı. İsterse bir gecede bu yetkisini kullanabilir. Ama AKP’nin derdi Kürt Sorunu’nu çözmek değil, Kürt halkının mücadelesinin üstüne yatmaktır. Yine AKP isterse Öcalan’ın koşullarını da bir gecede düzeltebilir”

Kürtçü konuşmasına şöyle devam etti; “Sizler Türkiye sosyalistleri ve devrimcileri ile birlikte Diyarbakır cezaevinde, namusunuz, şerefiniz ve haysiyetiniz uğruna direndiniz, hayatınızı feda ettiniz ama inancınızı feda etmediniz. Ve biz Türkiye sosyalistleri olarak sizin bu davanızda bir aradayız. Çünkü biliyoruz ki Kürdü ezen Türk de özgür olamaz. Kürdün özgürleşmesi için savaşmayan sosyalistlere de sosyalist denmez. Silah namustur, namus satılmaz. Oylarda bir silahtır, oda satılmaz. Namusumuz ve silahımıza sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

ANF