Ankara ile Moskova arasındaki ilişkilerde gelinen nokta konusunda Rusya’dan açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aralarındaki karşılıklı güveni yeniden canlandırmak açısından büyük yol aldığını söyledi.

Peskov, Rus resmi haber kanalı Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, "Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında güven ilişkisi var. İki lider, bölgedeki durum ve ikili ilişkilere dair en hassas konuları görüşüyor. Bu da yüksek bir güven seviyesinin göstergesidir" dedi.

Türkiye-Rusya ilişkilerindeki normalleşme sürecine dair bir soruya cevap veren Peskov, "Eğer bana her şeyin normale dönüp dönmediğini soruyorsanız, karşılıklı güveni yıkmak çok hızlı ve kolaydır. Ancak bunu yeniden sağlamak ise zaman gerektirir. İki ülke lideri bu konuda büyük yol aldı" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın Türkiye ile Su-24 uçağının vurulması sebebiyle bozulan ilişkilerinin henüz kriz öncesi seviyesine ulaşmadığını, sürecin hâlâ devam ettiğini söylemişti.

Zaharova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlişkilerin düzelme süreci hâlâ devam ediyor. Sürecin sona erdiğini söylemek henüz imkansız" ifadesini kullanmıştı.

Rus sözcü, "Üst düzey temasların ardından ilişki düzeyinin düzelmesine yönelik bazı belgeler imzalandı. Sizlerin de bildiği üzere, belgelerin imzalanmasından hayata geçirilmesine kadar belirli bir sürenin geçmesi gerek. Bu örnek, ilişkilerin düzelme sürecinin hala devam ettiğini gösteriyor" demişti.

(Kaynak: Hürriyet)