AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı’nı yeniden Meclis’in seçmesi yönünde bir düşünceleri ve bu yönde alınmış kararları olmadığını söyledi. Çelik, “Bu konu ilerde gündeme gelir mi, bilemem” derken yeni Cumhurbaşkanı’nın AK Parti’nin istediği bir isim olacağını ve en güçlü ve 1 numaralı adayın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı

Cumhurbaşkanlığı seçimine 7 ay kala “seçim sistemi” üzerine yeniden tartışmalar başladı. 2007 yılında yapılan Referandum ile Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi kabul edilmişti. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Köşk seçimi için sandığa gidilecek. CHP ve MHP, daha önce Cumhurbaşkanı’nın Meclis’te seçilme isteğini dile getirmiş ancak iktidar partisi buna karşı çıkmıştı. Son zamanlarda AK Parti’nin de bunu istediği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51 riski taşımamak için Meclis tarafından Cumhurbaşkanı seçileceği iddiası ortaya atıldı

Radikal'in haberine göre AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanlığı seçim modelinin değişeceği yönünde bir kararları olmadığını söyledi. “Sayın Başbakanımızın da bulunduğu hiçbir toplantıda bu konu bir satır bile gündeme gelmedi” diyen Çelik, ilerde böyle bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna,”İlerde ne olur bilemem. Kimsenin iradesine ipotek koyamayız” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesinin doğru olacağını vurgulayan Hüseyin Çelik, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında “yetki” sorunu yaşanacağı kaygısı taşımadığını da vurguladı. Çelik,düşüncelerini şöyle açıkladı:
“ Bana kalırsa Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmeli.Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi durumunda ‘yarı başkanlık’ modeline geçeceğimize,Başbakan ile aralarında çatışma olacağı düşüncesine katılmıyorum.Milletin temsilcileri (TBMM) seçince oluyor da, milletin kendisi (halk) seçince niye olmasın? Halkın tercihlerinden endişe etmeye gerek yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti kimi isterse o seçilecektir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’da 1 numaralı Cumhurbaşkanı adayıdır.”