Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik (Xirvata) belde belediye meclisinin bağımsız üyesi Reşit Kalaç ve korucubaşı Ömer Kalaç ile birlikte akrabaları olan yaklaşık 50 kişi törenle BDP'ye geçti.

BDP Yüksekova İlçe Örgütü binasında düzenlenen törene, Barış Anneleri İnisiyatifi, BDP Büyükçiftlik Belde Başkanı Nedim Ceylan, BDP Yüksekova İlçe yöneticisi Fikret Turgut, BDP Siyaset Akademisi yöneticisi Hüsnü Bulgan ve çok sayıda kişi katıldı.

Katılım töreninde konuşan Fikret Turgut, son dönemlerde, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm süreci ile birlikte yapılan çalışmalar kapsamında temel amaçlarının yeni karakolların durdurulması, koruculuğun kaldırılması, en önemlisi de barış ortamının sağlanması için sürece sahip çıkılması olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Hüsnü Bulgan, BDP'ye katılan 50 kişi adına BDP rozetini aile büyüklerinden M. Salih Kalaç'a taktı.

Bulgan da, Kalaç ailesinin BDP'ye geçmesini önemsediklerini belirterek, “Kürtler özgürlük mücadelesinde daha çok kenetlenip birlik olmaları gerekir" diye konuştu. (Yüksekova Haber)