Diyarbakır’ da geçen yıl düzenlenen ‘Onurlu Bir Barışa Evet’ mitinginde konuşan miting tertip komitesi üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Galip Ensarioğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve Tabipler Odası Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı’nın da aralarında bulunduğu 9 sanık 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hali gözeterek cezayı 10 aya indirdi.

Terör örgütü propagandası

Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanıklar Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Galip Ensarioğlu, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Tabipler Odası Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ve İHD Yöneticisi Burhan Zorooğlu, Edip Yaşar, Rohat Emekçi, Vahdettin Kılıç, İbrahim Halil Öztopalan ve Selahattin Cengiz katılmadı.

Eleştirilen Terörle Mücadele Kanunu

Mahkeme, bir önceki celsede eses hakkındaki görüşünü mahkeme sunan savcıya söz verdi. Savcı mütalaa doğrultusunda karar verilmesini talep etti. Karanını açıklayan mahkeme, 9 sanığı önce Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra, sanıkların yargılama sırasındaki iyi halini gözeterek cezayı 10 aya indirdi.

Cem EMİR/DİYARBAKIR, (DHA)