Kocaeli Arslanbey’de seçim çalışmaları için pazar girişine açılan HDP standı, bir grubun saldırısına uğradı. Gölcük yolu üzerindeki Arslanbey beldesinde, pazar girişinde seçim çalışmaları yapan HDP’liler, iki kişinin saldırısına uğradı.

Standa yaklaşan iki kişi “Burası Aslanbey, burada sizi yaşatmayız” diyerek tekmelerle standa saldırdılar. HDP’lilerin standı koruması üzerine stant mahallinde uzaklaşan saldırganlar, bir süre sonra daha kalabalık bir grupla iki araçla stant yerine geldiler.

POLİS YİNE SEYRETTİ

Küfür ve tehditlerle tekrar standa saldıran gruba polis müdahale etmezken, polisin olaya sesiz kalmasına tepki gösteren HDP’liler polisle tartıştı. 

Olay sırasında stantta bulunan HDP Kocaeli milletvekili Adayı Bedia Salhan yaptığı açıklamada “Önce iki kişi geldiler. Hakaret ve küfürler ederek standı kaldırmamızı söyleyip standımızı tekmelediler. Arkadaşlarımızın stant önünde barikat oluşturması üzerine bu iki kişi gitti. Az sonra iki arabayla daha kalabalık grupla gelip standımızı parçaladılar. Bu sırada seçim güvenliğini sağlamakla görevli polislerin olayı sadece izledi.

Saldırganlar  ‘Bütün İzmit buraya geliyor. Kan çıkacak’ diye tehditlerde bulundu. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Her parti gibi HDP’nin de seçim çalışması yapmak en doğal hakkıdır. Emniyetin görevi saldırganlara karşı standı koruyan HDP’lilere müdahale etmek değil, saldırıları önlemektir. Emniyet bu tutumuyla saldırganları adeta cesaretlendirmiştir, kınıyoruz. Arkadaşlarımız yeni bir provokasyona mahal vermemek adına standı kaldırmıştır. Bu her şeyden önce bir standının güvenliğini sağlayamayan emniyetin ayıbıdır” diye konuştu.

Saldırının ardından hiç kimsenin gözaltına alınmadı. Saldırıyı gerçekleştirenler geldikleri araçlarla olay yerinden uzaklaştılar. (Demokrat Haber)