Türkiye sınırında bulunan Kobani'de çatışma ve koalisyonun hava saldırıları sürerken, IŞİD Kobani merkezinde bombalı araçla saldırı düzenledi.

Al Jazeera'ye konuşan Kobani Kantonu Savunma Bakanlığı yardımcı Öcalan İso, bomba yüklü bir kamyonun Kobani’nin doğusundan şehre hızlı bir şekilde girmek isterken, YPG'liler tarafından açılan ateş sonucu havaya uçurulduğunu söyledi.

İso, Kobani'nin Sanayi bölgesinde çatışmalar olduğunu, koalisyon uçaklarının akşamüstü bu bölgeyi üçüncü kez bombaladığını aktardı.

Kobani'nin yüzde 70’nin kendi ellerinde olduğunu söyleyen İso, "Yüzde 30’unda ise IŞİD ile çatışıyoruz" dedi.

Bölgedeki PYD kaynaklarına göre, Kobani’nin doğu, güney ve batı kısımlarında yakın mesafeden çatışmalar sürüyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Tony Blinken ise perşembe günü itibariyle Kobani'nin yüzde 40'ını IŞİD'in kontrol ettiğini söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonlarını sürdürüyor. Cuma günü Suriye'de dokuz hava saldırısı düzenleyen koalisyon bunların yedisini Kobani (Aynul Arab) ve çevresinde gerçekleştirdi.

Kobani hükümeti kentteki sivillerin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanması ve olası bir katliamın önünün alınması için insani koridor açılması çağrısında bulundu. (ANF, Al Jazeera Türk)