ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Kobani bölgesinde Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) yönelik bir hava saldırısı düzenlediği belirtildi. 3-4 dakika sürdüğü belirtilen hava saldırısı Kobani’nin doğusunda yapıldı.

ANHA Haber Ajansının yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre koalisyon uçakları IŞİD’e ait iki noktayı vurdu.

Bombardıman sonrasında iki noktada çıkan yangınlar Suruç tarafından da görülürken noktalardan birinde aralıklarla patlamalar meydana geldiği bildirildi.

CNN Türk’te yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Aysel Tuğluk, havan toplarının isabet ettiği yerleri çıplak gözle gördüklerini söyleyerek şunları söyledi:

“Şimdi size çok yeni bir haber vereyim. Burada sevinç çığlıkları da atılıyor. Uçaklarla yoğun bir saldırı yapıldı. Uçak saldırılarını görüyoruz. Saldırı var. Hangi uçaklar, koalisyondan mı Türkiye’den mi onu bilemiyoruz tabi ki. Burada halkın sevinci oldu. Bir iki dakika içinde olan bir durum. Ama üst üste bir uçak saldırısı oldu. Saldırı 3-4 dakika sürdü diyebilirim. Biz sınır hattındaki bütün halkın bulunduğu yerlerde dolaştık. Gün boyu çok yoğun saldırılar oldu. Kobani saldırısı başladığı günden biz sınırdayız. Saldırılar son 3-4 gündür çok yoğunlaştı.”

(imctv)