IŞİD’in dün gece Kobani’deki belediye binasını ve cezaevini ele geçirdiği; ancak YPG güçlerinin öğleden sonra bu binaları kurtardığı bildirildi.

YDH-Kurdpress haber ajansı; Halep, Kamışlı ve Kobani’deki Kürt gazetecilerden naklen Kobani’de yaşanan gelişmeleri bildirdi.

Kurdpress’e Kobani’den açıklamada bulunan Gazeteci Zara Mesto, IŞİD’in dün akşam saatlerinde Kobani emniyet binası ile cezaevini ele geçirmek için iki bombalı araç saldırısında bulunduğunu söyledi.

YPG güçlerinin bombalı araç saldırılarından sonra bu binaların çevresinden çekilmek zorunda kaldığını belirten Zara Mesto, ancak bugün öğleden sonra YPG’lilerin bu binaları yeniden IŞİD’den geri almayı başardığını söyledi.

Zara Mesto, cezaevinde kaç kişinin bulunduğuna ve IŞİD’in bunları serbest bırakıp bırakmadığına ilişkin soruya “hayır, YPG komutanlarından aldığımız bilgiye göre cezaevindeki aralarında IŞİD esirlerinin de bulunduğu önemli tutuklular, başka bir yere nakledilmiş” diye cevap verdi.

BAZI AİLELER KOBANİ’YE GERİ DÖNDÜ        

Gazeteci Zara Mesto şunları söyledi: “Dün sabahki nispi sükunetten sonra Türkiye’ye geçici olarak giden bazı aileler, Kobani’ye geri döndü. Gerçi YPG’liler, güvenlik gerekçesiyle onların dönüşüne itiraz ettiler ama onlar evlerine yerleşip, Kobani’den ayrılmayacaklarını söylediler. YPG, mühimmat açısından iyi durumda ve şu an şehir savaşını sürdürebilecek yeterlilikte mühimmata sahip.”

28 SAATTE 125 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ         

Suriye’nin kuzeyinden Kurdpress’e açıklamada bulunan Şahoz Hasan adlı bir diğer gazeteci de bugün öğleden sonra Kobani’nin doğusundaki çatışmaların şiddetlendiğini belirterek YPG’nin IŞİD’in iki birliğini buradan uzaklaştırmayı başardığını söyledi.

Son 28 saat içerisinde Kobani’de yaşanan çatışmalarda IŞİD’in 125 militanının öldürüldüğünü belirten Şahoz Hasan, “IŞİD, dün gece 100 kadar ölüsünü Tel Ebyad’a nakletti ve bunları toplu şekilde buldozerlerle kazılan mezarlara gömdü” dedi. (Yakın Doğu Haber)