Kobani’ye yönelik IŞİD saldırıları 45. gününde devam ediyor. Çatışmaların akşam saatlerinde şiddetlendiği ve Doğu cephesindeki çatışmaların yoğun biçimde sürdüğü belirtildi.

Hawar Haber Ajansı (ANHA) muhabirleri, IŞİD’in bugün saat saatlerinde IŞİD’in ellerindeki tüm ağır silahlarla Kobani’nin doğusundaki Kaniya Kurda mahallesine saldırı düzenlediğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, son 24 saat içindeki çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Kobani’nin doğusunda bulunan belediye caddesi, Kaniya Kurda, Şeran ve Kabacoğ köyleri ile kentin batısındaki Izea köyü çevresinde çıkan çatışmalarda 25 IŞİD üyesi öldürüldü. Çok sayıda askeri malzeme ve mühümmata da el konuldu.

Açıklamada IŞİD’in kent merkezine yönelik top atışlarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Hawar Haber Ajansı (ANHA), öldürülen IŞİD üyelerinin üzerinde NATO yapımı gazların yanısıra birçok farklı ülkeye ait para birimlerinin ele geçirildiğini yazdı.

YPG, Rojava’nın Cizire Kantonu’na bağlı Cezaa ve Til Hemis bölgesine ilişkin de açıklama yaptı.  Açıklamada IŞİD’e 4 ayrı noktada gerçekleştirilen eylemlerde 9 IŞİD üyesi öldürüldü, iki araç da imha edildi.

Bu arada Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askeri bir grup, 8 adet pikap türü araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye geçti.

HAVA SALDIRILARI

ABD merkez kuvvetler komutanlığı da  dün ve bugün Suriye ile Irak’ta14 hava saldırısı yaptığını duyurdu.

Kobani’de yapılan 8 hava saldırısında;  küçük bir IŞİD birliğinin yanısıra aralarında bir komuta kontrol binasının da olduğu binaların ayrıca IŞİD mevzileri ile araçlarının vurulduğu açıklandı.

Irak’ta ki 6 hava saldırısının ise Felluce ve Şengal’de yapıldığı belirtildi. Bu saldırılarda da IŞİD birliklerinin ve iki aracın imha edildiği açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise IŞİD’e yönelik hava saldırılarının ABD’ye maliyetinin 580 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Kirby, hava saldırılarının günlük maliyetinin 7 ila 10 milyon dolar olduğunu dile getirdi. 

PEŞMERGENİN KOBANİ'YE GEÇİŞİ    

ABD Dışişleri Bakanı Sözcüsü Jen Psaki, Peşmergelerin, Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele eden güçlere destek vermek için Kobani’ye geçişlerini desteklediklerini söyledi.

Psaki Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturma konusunda da ABD’nin tutumunun değişmediğini belirtti.

ROJAVA HEYETİ KANDİL'E GİTTİ           

TEV-DEM, ENKS heyetleri Irak Kürdistan Bölgesindeki görüşmelerinin ardından Kandil’e giderek KCK yetkilileriyle görüştü.

Genelkurmay’dan IŞİD ve asker görüntüleri açıklaması

Genelkurmay, IŞİD üyeleri ve Türkiye askerlerinin Türkiye’ye ait bir nöbet kulübesinin yanında görüntülenmesine ilişkin açıklama yaptı. 

(imctv)