Cizire Kantonu eş başkanları Hediye Yusuf ve Ekrem Hiso, Kobani'nin yeniden inşası için temaslarını tamamlayarak geldikleri Suruç'ta, Kobani'nin inşası için ilerleyen günlerde uluslararası bir kongre yapılacağının bilgisini paylaştı.

Kobani'nin inşası için ilerleyen günlerde uluslararası bir kongre yapılacağını ifade eden Hediye Yusuf, Kobani'nin inşası için kanton yöneticileri ve YPG/YPJ ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Cizire ve Efrin kantonlarının Kobani için neler yapabileceği konusunda kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Yusuf, her 3 kantonun toplantı sonucunda önemli kararlar aldığını dile getirdi.

Kobani'nin yeniden inşası için öncelikle Murşitpınar Sınır Kapısı'nın açılması gerektiğine vurgu yapan Yusuf, Kobani'nin yeniden inşası için öncelikle tüm zararların tespit edilmesi gerektiğini ve bu doğrultuda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti.

'KORİDOR AÇILMALI'

Kobani için uluslararası bir kongreye gidileceğini söyleyen Yusuf, "Güçlü bir çalışma yürütmemiz için uluslararası bir kongre gerçekleştireceğiz. Bu kongre her 3 kantonumuz için önem arz etmektedir. Kantonlar el ele verip Kobanê için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunun için de acilen bir koridorun açılması gerekiyor. Güçlü bir çalışma yürütmemiz için acilen bir koridor açılmalıdır. Bunun için her 3 kantonun dışişleri bakanı diplomatik görüşmeler gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.

KANTONLAR KOBANİ İÇİN HAZIR

Cizire Kantonu Eş Başkanı Ekrem Hiso ise Kobani'nin inşası için uluslararası yardımın gerekli olduğunu yineleyerek, bu yardımların ulaşması içinde koridorun açılmasının şart olduğunu dile getirdi.

Her iki kantonun Kobani için hazır olduğunu ifade eden Hiso, "Kobanê tüm insanlığın onurunu kurtarmıştır. Destansı bir direniş örneği ile DAIŞ çetelerine karşı savaşan YPG/YPJ'lilerin sayesinde Kobanê düşmedi. Bu sebeple herkes Kobanê için seferber olmalıdır. Bunun için ilerleyen zamanlarda bir kongre yapmayı düşünüyoruz. Tüm kamuoyunun duyarlı olması gerekiyor" ifadesinde bulundu.

(DİHA / FOTO: Herdem Doğrul)