Nobel Barış Ödülü sahibi akademisyenlerin de aralarında bulunduğu ünlü isimler tarafından yapılan çağrı kapsamında gerçekleştirilen "1 Kasım Dünya Kobanê Günü" eylemleri çerçevesinde bölgedeki bir çok merkezinde fırın ve eczaneler dışında bütün esnaf kepenklerini indirdi.

Van'ın Sanat Sokağı, Ordu Caddesi başta olmak üzere bir çok cadde ve mahallede esnaf 1 Kasım Dünya Kobanê günü dolayısıyla kepenk kapattı. Diğer günlerde kent merkezinde yoğun önlem alan polislerin çekildiği görülürken, polislerin saat 14.00'da kent merkezine yürüyüşün başlayacağı Sebze Hali civarına yığıldığı öğrenildi.

Van merkezin yanı sıra Başkale, Özalp, Çaldıran, Saray, Erciş ilçelerinde de esnaf kepenk açmadı.

Tüm ilçelerde polisin yoğun önlem aldığı ve kamu kurumlarının önünü tuttuğu görüldü.

HAKKARİ

Hakkari'nin merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde de Kobani için hayat durdu. Tüm esnafın kepenk kapattığı kent genelinde, kontaklar da kapatıldı. Hakkari ve Yüksekova'da giriş ve çıkışlarda özel harekat timleri yoğun önlem alırken, kamu binalarının önü de tutuldu.

MUŞ

IŞİD saldırıları karşısında direnen Kobani halkına destek olmak ve "1 Kasım Dünya Kobanê Günü" dolayısıyla Muş'un Malazgirt ilçesinde de esnaf kepenk açmadı. Fırın ve eczane dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede, polisler yoğun önlem almış durumda. DBP İlçe Örgütü tarafından saat 11.00'da gün dolayısıyla basın açıklaması yapması bekleniyor.

IĞDIR

Iğdır'da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla Halfeli, Dörtyol, Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere birçok yerde esnaf kepenk açmadı.

AĞRI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dünyanın birçok yerinde Kobani için eş zamanlı olarak yapılacak eylemler öncesi esnaf kepenk açmadı. İlçede fırın ve eczaneler dışında tüm işyerleri kapalı iken saat 14.00'da DBP ilçe binası önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Ağrı'nın Diyadin ilçesinde de esnaf kepenk kapattı. Yaşamın durduğu ilçede, eczane ve fırınların dışında tüm işyerleri kapanırken, ilçenin sessizliğe bürünmesi ile güne başlayan halk DBP ilçe binasında toplanmaya başladı. Polis ve özel harekat timleri de zırhlı araçlarla sokakları geziyor.

ŞIRNAK

Kobani günü etkinlikleri çerçevesinde Şırnak ve Silopi, Uludere, İdil, Beytüşebap ilçelerinde de esnaf kepenk kapattı. Fırın ve eczaneler dışındaki bütün dükkanların kapalı olduğu Şırnak merkez ve ilçelerinde ortak etkinlikler çerçevesinde eylemler düzenlenecek.

BATMAN

Batman'da da esnaflar iş yerlerini kapatarak destek eylemlere destek verdi. Başta çarşı merkezi, Gülistan Caddesi ve Diyarbakır Caddesi olmak üzere birçok mahallede esnaflar iş başına gitmeyerek, kente saat 14.00'te Bağlar Mahallesi Koçerler Bulvarı'nda yapılacak olan yürüyüşe destek verecek. Bir çok yerde fırınlar ve eczaneler dışında açık bir esnaf görünmezken, dershanelere giden öğrenciler de dersleri boykot etti. Sokak ve caddeler başında esnaf ve yurttaşların bekleyişleri devam ederken, HÜDA-PAR ve AKP Batman İl Teşkilatları önünde ise polisler zırhlı araçlarla yoğun önlem alması dikkat çekti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bugün saat 12.00'de başlayacak yürüyüş öncesi birçok esnaf kepenk açmadı. Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi ile Çınar ilçesinde de bugün fırın ve eczaneler dışında esnaf kepenk açmadı.

MARDİN

Mardin merkez ve ilçelerinde gerçekleştirilecek eylemlerden dolayı esnaf kepenk kapattı. Dargeçit ilçesinde bulunan yurttaşlar DBP ilçe binası önünde biraraya gelerek Kızıltepe'ye doğru yola çıktı.

ERZURUM

Erzurum'un Karayazı ilçesinde de kepenkler açılmadı. Eczane ve fırınlar dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede, çok sayıda özel harekat polisi ve asker zırhlı araçların yoğunluğu dikkat çekiyor. Mobil banka kaldırıldığı için yurttaşlar para çekemiyor.

(DİHA)