Sultanbeyli’deki Kobani eylemleri sırasında başına saplanan demir çubuk nedeniyle hayatını kaybeden Serdar Arslan’ın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Kobani’de yaşanan olayları protesto eden grubun karşıt grubunda yer alan Serdar Arslan’ın aynı grupta bulunan Recep Arslan tarafından öldürüldüğü anlaşıldı.

Taraf’ta yer alan habere göre; Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sultanbeyli’de 7 Ekim 2014’te meydana gelen olayda, Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir grubun izinsiz gösteri yaptığı belirtildi. Eylemlere tepki gösteren karşıt görüşlü bir grubun da toplandığı belirtilen iddianamede, aynı bölgede bulunan lunaparkta işçi olarak çalışan şüpheli Recep Arslan’ın, Kobani olaylarını protesto etmek için eylem yapan grubun araçlara ve dükkanlara zarar verdiğini öğrenmesi üzerine, yol üstünde bulunan bir inşaattan demir çubuk alarak protestoculara karşı koyan gruba katıldığı kaydedildi.

DEMİR ÇUBUK ARKADAŞINA İSABET ETTİ

İki grup arasında yaşanan taşlı ve sopalı kavga sırasında şüpheli Recep Arslan’ın elinde bulunan demir çubuğu protestocu gruba doğru fırlattığı belirtilen iddianamede, demir çubuğun 5-10 metre kadar önünde bulunan kendisinin de içerisinde bulunduğu gruptaki Serdar Arslan’ın kafasının arkasına saplandığı ifade edildi.

Recep Arslan’ın koşarak Serdar Arslan’ın yanına gelip demir çubuğu başından çıkarttığı ve yardım çağırdığı kaydedilen iddianamede, yaralı Serdar Arslan’ın hastaneye kaldırıldığı ve 8 gün sonra yaşamını yitirdiği belirtildi.

Olay yerinde bulunan iş yeri kameralarının incelendiğinde tüm olayın görüldüğü anlatılan iddianamede, Recep Arslan’ın olaydan 1 ay sonra yakalandığı, emniyette verdiği ifadesinde olay günü protestocu eylemcilere tepki gösteren grubun içinde olduğunu, elindeki demir çubuğu arkadan bir kişinin ‘at’ demesi üzerine ileriye doğru fırlattığını ve aynı grupta bulunan arkadaşına isabet ettiğini öğrenince korktuğundan uzaklaştığını söylediği anlatıldı.

Olayda şüpheli Recep Arslan’ın kendi grubunda bulunan Serdar Arslan’ı yaralama veye öldürmeyi düşünmediği belirtilen iddianamede, “Şüpheli böyle düşünmese de fırlattığı demir çubuğun kendi grubunda bulunan bir kimseye de isabet edebileceğini öngörmekte ve eylemini gerçekleştirmektedir. Buna rağmen şüpheli neticeye karşı umursamazlık içindedir. Başka bir deyişle şüpheli unsurların meydana gelmesini kabullenmektedir. Şüpheli Recep Arslan’ın eylemi olası kast ve adam öldürme olarak nitelendirilmesinin gerektiği dosya kapsamından anlaşılmıştır” denildi.