IŞİD’in Kobani’den çıkarılmasının ardında kentte, evleri yıkılan ailelerin kalması için bin çadırın bulunacağı bir kamp kurulacak.

Kentin batı yakasında bulunan arazide, bin çadırın bulunacağı bir kamp kurulacak. Bunun için zemin çalışmaları başladı.

ANHA’ya konuşan Kobani Yeniden İnşa Komitesi Sözcüsü İdris Nassan, her gün yüzlerce Kobanilinin geri döndüğünü belirtti.

DÖRT OKUL, BİR HASTANE     

Kentteki evlerin büyük bölümünün kullanılamayacak durumda olduğunu söyleyen Nassan, bu nedenle çadırkent kurma kararı aldıklarını söyledi. Nassan, çadırkentte, dört okul, bir hastane ve asayiş noktalarının olacağını söyledi.

YARDIM ÇAĞRISI

Nassan, çadır ve malzeme ihtiyaçlarını ise yardımlar üzerinden karşılayacaklarını bildirdi. Çadırların bir kısmının ellerine ulaştığını belirten Nassan, ancak bunun yeterli sayıda olmadığını söyledi. Nassan, çadır ve yardım malzemeleri konusunda yardımların sürmesi çağrısı yaptı.

“Kobani’nin etrafı sarılı durumda. Bize ulaştırılmak istenen yardımların engelsiz geçirilmesi için Türkiye tarafından da bir koridor açılmadı henüz. Uluslararası alanda Türkiye’ye baskı yapılmalı.”

Kobani’deki mayınların temizlenmesi için uzman ekiplere ihtiyaç olduğunu belirten Nassan, kentin yeniden inşa edilebilmesi için önce bu mayınlardan temizlenmesi gerektiğini söyledi. (İMCTV)