YPG Basın Merkezi, Kobani’deki operasyonlarda 13 köyün daha IŞİD'den temizlendiğini açıklarken, Koban, ve Haseke’de 7 IŞİD'linin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi, IŞİD'e karşı temizlik operasyonlarının devam ettiğini açıkladı.

ANHA’nın haberine göre; YPG yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde kapsamlı bir operasyonla Kobani’nin batısındaki Miko, Heci İsmail, Ehmedê Hüso, Ebiko, El-Ebiko ve Sil-Ebiko köylerinin IŞİD'den temizlendiğini söyledi.

YPG, aynı saatlerde operasyonların Kantonun güney cephesinde de devam ettiğini belirterek, “Bu cephede yaşana çatışmalarda Saka, Şexalê ve Büyük Berbonok köyleri IŞİD’den kurtarıldı. Güçlerimiz bu cephedeki operasyonlarına devam ediyor ve Toremanê ve Cidê köyleri arasındaki sabotaj eylemlerinde IŞİD'e ait bir araç taribi edildi. Araçtaki ölü ve yaralı sayısı tesbit edilemedi. Ancak güçlerimiz bu operasyonda IŞİD'e ait 4 gündüz ve bir gece dürbünü ve 2000 kileş mermisine el koymuştur” denildi.

Dün gece YPG güçeri Kobani’nin doğu cephesinde IŞİD'e karşı YPG güçlerinin Berdekê, Xan Memet, Tolikê, Gültep köyü ve Rudko yolu operasyon yaptıkları söyledi. Buradaki operasyonda hedeflenen tüm yerler IŞİD'den alınarak özgürleştirildiği kaydedildi. Bu operasyonda öldürülen 2 IŞİD'linin cenazelerinin YPG güçlerinin elinde olduğu belirtildi.

Ayrıca YPG güçlerinin ilerlemesinin karşısında IŞİD'in yerleştirmiş olduğu 20 tuzakta  etkisiz hale getirildi. Bu operasyonda güçlerinin 5 BKC, 12 BKC zinciri, 4000 BKC mermisi, 4 Kalanikof ve bunlara ait 800 merimi ele geçirildiğini ifade etti.

HASEKE'DE YPG EYLEMLERİ

YPG açıklamasının devamında Heseke eylemlerine ilişkinde şunları belirtti: “Son 2 gün içerisinde güçlerimiz Hesekê’de çetelere karşı eylemlerimiz dün akşamda devam etti. Çetelere karşı  yapılan 2 eylemde  Mitefeîna ve Sêda köylerinde 5 çete öldürüldü. 2 çete de yaralandı.“ (Evrensel)