IŞİD militanlarının Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik saldırıları devam ederken, Türkiye'ye ait Heronların sınırı geçerek YPG mevzileri üzerinde dolaştığı iddia edildi.

DİHA’nın haberine göre YPG kaynakları, Türkiye'nin Rojava'nın 5 kilometre içine kadar giren Heronlar ile istihbarat topladığını ve bunları IŞİD'e verdiğini belirtiyor.

Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği sık sık gündeme gelirken, Rojava'da yeni gelişme yaşandı.

IŞİD ile YPG güçleri arasında yoğun çatışmaların sürdüğü Kobanê Kantonu'nun doğusunda bulunan Koprilik, Avdoko ve Kendalê köylerinde dün öğle saatlerinde yoğun heron uçuşlarının yaşandığı iddia edildi.

YPG ve YPJ savaşçılarının mevzilendiği bölgelerde yaşanan Heron uçuşlarının Rojava sınırının 5 kilometre içlerinde gerçekleştiği belirtildi.

Konu ile ilgili DİHA muhabirinin görüştüğü YPG Kobanê Doğu Cephesi komutanlarından Seydo Grêspi, sınırda bu olayların yaşandığını ancak ilk kez Heron uçuşlarının kantonun 5 kilometre içine kadar gerçekleştiğini söyledi.

Uçuşların istihbarat amaçlı olduğunu ve kuvvetlerinin bulunduğu alanda bu izlemelerin yoğunlaşmasının IŞİD'e istihbarat sağlamak amaçlı olduğunu söyleyen Grêspi, "Heronların kuvvetlerimizin üzerinde dolaşmasının başka bir açıklaması olamaz" dedi.