AKP ve CHP arasındaki koalisyon arayışına ilişkin olarak yapılan ilk heyetler arası görüşme, yaklaşık 5 saat sürdü. CHP adına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcı Haluk Koç, "Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için görüşmelerin yoğun olarak süreceğini" belirtirken, müzakerenin havasını, "7 Haziran'a gelirken söylemleri belli, 7 Haziran sonrası tavırları belli" ifadesiyle yansıttı. AKP adına açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise "görüşmenin verimli geçtiğini, müzakerelerin günaşırı devam edeceğini" söyledi.

TOPLANTIDAKİ İSİMLER

Ankara Palas Devlet Konukevi'nde başlayan görüşmeye, AKP'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

ÇELİK: "İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELERİN İLK TOPLANTISINI YAPIYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, görüşmenin yapıldığı Devlet Konukevine ilk gelen isim oldu. İstikşafi görüşmelere ilişkin ilk toplantıyı gerçekleştireceklerini belirterek, "Toplantıdan sonra ihtiyaç duyarsak, sizlere gereken bilgileri vereceğiz" dedi.

HALUK KOÇ: GÖRÜŞMELER ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DEVAM EDECEK

CHP'li Haluk Koç ise görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

"7 Haziran’a gelirken söylemleri belli. 7 Haziran sonrasındaki tavırları belli. Ortak noktalarımıza bakıyoruz. Genel Başkanlar ile bilgileri paylaşıp sonrasında değerlendiriyoruz.

10’a yakın alt başlık var. Demokratikleşme, anayasa, dış politika gibi konular müzakere konusu olmaya devam edecek. Başlıkları reddetmek mümkün değil. Önemli olan başlıkların içindeki temel konularda her iki partinin ortak noktaya gelip gelmemesi.

Sonuçta demokratik hayatımızın alışık olmadığı bir süreci paylaşıyoruz. Sandıktan çıkan sonuç ile bir ortak sonuç ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Herkes kendi siyasi kimliğini koruyor. Önemli olan ülkenin çıkarlarının korunması."

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

AKP ile CHP arasındaki görüşmelerin gelecek hafta da devam edeceği bildirildi.