AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile TBMM MHP Grup Salonu'nda koalisyon görüşmelerinin ilk turu kapsamında gerçekleştirdiği görüşme sona erdi.

1 saat 45 dakika süren koalisyon zirvesi sonrası iki partiden de sözlü olarak bir açıklama yapılmayacağı, ancak ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yapılacağı duyuruldu.

AKP ve MHP arasında yapılacak koalisyon görüşmelerinde parti liderlerine eşlik edecek isimler erken saatlerde belli olmuştu.

Görüşmede Davutoğlu'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AKP Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AKP Milletvekili Ertan Aydın eşlik etti.

AKP ile gerçekleşen koalisyon görüşmesinde MHP heyetinde Genel Başkan Bahçeli'nin yanı sıra Genel Başkan yardımcıları Semih Yalçın ile Ahmet Kenan Tanrıkulu, Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Sekreter İsmet Büyükataman ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı da hazır bulundu.