Kırşehir'de "HDP'lilere ait" denilerek yakılan Gül Kitabevi sahibi S.A. konuştu. S.A., HDP'den milletvekili adayı olan Eşref Odabaşı'nın yeğeni olduğunu, kitabevinin Odabaşı'nın hedef alınmasıyla yakıldığını belirtti.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Lise Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı Gül Kitabevi'ne saldıran ırkçı grup, kitabevinin içine 4 molotof attı. Kitabevinin etrafını çeviren grubun molotoflu saldırısı Madımak Katliamı'nı andırır nitelikte görüntülere sahne oldu.

soL'a bilgi veren kitabevi sahibi S.A., Ankara ve Lise caddeleri üzerinde Kürtlere ait ne kadar işletme varsa saldırıya uğradığını, Gül Kitabevi'nin HDP İl binasıyla karşılıklı olduklarını, HDP binasına saldırı düzenleyen saldırganların daha sonra kitabevini hedef aldıklarını belirtti.

KESERLERLE SALDIRDILAR

Saldırı sırasında kitabevinde 4 kişinin bulunduğu belirtildi. Kitabevi sahibi S.A., içeride bulunan müşterileri olası bir saldırıya karşı tahliye ettiklerini söyledi. Saldırı sırasında kitabevinde bulunanlarsa S.A., dayısı Eşref Odabaşı ve 2 kitabevi çalışanı.

Kitabevini molotoflayan saldırganların elinde keserlerin bulunduğu, yangından sonra dükkandan çıkan 4 kişiyi keserlerle darp ettikleri öğrenildi. Saldırıdan sonra hastaneye kendi olanaklarıyla giden yaralıların durumuysa iyi.

Gül Kitabevi ise çıkan yangından dolayı kullanılamaz hale geldi. (sOL Haber)