Elazığ'da Halkların Demokrasi Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi bir grup, gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eşbaşkanı Fırat Anlı'nın serbest bırakılması için Hozat Garajı Meydanı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.
 
“KAMU SPOTU GİBİ EKRANLARDA YAYINLARLARDI”
 
Grup adına açıklama yapan HDP Elazığ Eşbaşkanı Şevket İnce, “Diyarbakır belediyemizde içişleri bakanlığının müfettişleri yıllardır kamp kurmuşlar. Şu ana kadar yasadışı hiçbir uygulama tespit edememişler. İğnenin yıldızı kadar yasadışı bir durum ile karşılaşsalardı eminim ki zorunlu kamu spotu gibi tüm kanallarda yirmi dört saat yayınlarlardı” dedi.
 
İnce açıklamasına şöyle devam etti,
 
"Diyarbakır belediyesi eşbaşkanlarımız yerel seçimlerde Diyarbakır halkının %55’inin teveccühüyle seçildiler. Halkın oylarıyla seçilenler halkın iradesini temsil ederler, halkın iradesini temsil eden seçilmişlerin gayri hukuki bir şekilde gözaltına alınmaları siyasi bir soykırımdır, daha doğrusu siyasi bir darbedir. Savcılık makamının yaptığı açıklamada suçlamalar tamamen siyasi, soyut ve önyargılı iddialara dayanmaktadır.
 
Anlaşılan siyasi otorite seçimle alamadığı Diyarbakır belediye başkanlığını zorla, hukuk dışı yollarla, OHAL'e dayanarak almaya çalışmaktadır. Bu girişim halkın iradesine yapılan siyasi bir darbedir. Bunu şiddetle reddediyoruz. İrademize sonuna kadar sahip çıkacağız, seçimle gelenler ancak seçimle gider, siyasi darbelerle değil'' (Evren Demirdaş / Demokrat Haber)