Gültan Kışanak, Tavşançalı Sanat ve Kültür Festivali için geldiği Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir barış ve demokrasi sürecinin işlediğini görmeyi arzuladığını söyledi.

Hep beraber büyük bedeller ödenerek bu noktaya gelindiğini ifade eden Kışanak, "Burada bulunanların birçoğunun yurt dışından geldiğini biliyorum. Tatil yapmaya geldiniz ama bu yaz tatil yapılacak bir yaz değil, ciddi bir şekilde çalışarak barış sürecine katkıda bulunalım" diye konuştu.

Kışanak, yerel seçimlerde BDP'nin Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde başarılı olabilmesi için partililerden destek istedi.

Daha sonra Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı beldesindeki Kültür ve Dayanışma Şenliği'ne katılan Kışanak, burada yaptığı konuşmada, herkesin gönlünden geçenin barış sürecinin başarılı bir şekilde ilerlemesi olduğunu dile getirdi.

"Herkes, üzerine düşen görevi yaparsa; kesinlikle bu ülkede artık bir tek damla dahi kan akmaz" diyen Kışanak, şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki bu barış süreci, bu demokratik çözüm süreci sorunsuz bir şekilde ilerlesin. Analarımız artık evlerinde kaygılı olmasınlar. Yürekleri ferah, gönülleri rahat olsun. Huzur içerisinde olsunlar. Evlatlarıyla birlikte özgür bir yaşamı paylaşsınlar. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz."