Diyarbakır'da BDP Gençlik Meclisi'nin, "Uyuşturucuya, asimilasyona, fuhuşa, yozlaştırmaya, zorunlu askerliğe hayır" etkinliği kapsamında düzenlemek istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

Polisin gerekçesi, grup içerisinde yüzü maskeli kişiler bulunması olurken,  Gülten Kışanak bunun üzerine çevrede toplanan gruba parti otobüsünden hitap etti.


KIŞANAK: BARIŞI SAĞLARSAK PKK LEGAL SİYASET YAPACAK 

Yürüyüş kortejinin önünde bulunan seçim otobüsüne çıkan Gültan Kışanak, yürüyüşün polis tarafından engellenmesini kınadıklarını söyledi. Demokrasi ve özgürlüğün olmadığı ülkenin başının beladan kurtulmayacağını belirten Kışanak, "Bugün eğer demokratik mücadele süreci başladıysa, herkes buna saygı duyacak.

Demokratik mücüdelede, gençliğe yer açmalıyız. Yıllarca bu ülkede gençliğin önünde sadece ölme ve öldürme siyaseti vardı. Bunu tersine çevirmek istiyoruz. Kürt gençleri demokratik mücadele içinde var olmak istiyorlar.

Bunun önüne çıkartılan engeller barışın önüne kurulmuş engeldir. Bu ülkenin ve Kürt halkının gerçekleri var. Devlet eğer Kürt sorununu ’çözeceğim’ diyorsa, barış için sayın Öcalan ile görüşüyorsa, bu mücadelenin sembollerine, sayın Öcalan’a da, demokratik mücadeleye de yer açmak zorundadır.

Demokratikleşmeyi, barışı sağlarsak, normalleşme sürecine geçersek, PKK de legal siyaset yapacak, burada olacak. Bu nedenle eski yaklaşımlarla, yöntemlerle yeniden çatışmacı yöntemlerle bu süreci ilerletemeyiz. Herkes oturup düşünecek" diye konuştu.