BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak Lice’de incelemelerde bulundu. Kışanak izlenmilerini şöyle paylaştı:

Halk “Savaş değil barış istiyoruz” pankartıyla Lice’nin Kayacık köyünde yürüyüş yapıyor ve yeni karakol yapılmasını protesto ediyor. Halk protesto eylemini gerçekleştirip geri dönerken üzerlerine bizzat hedef gözetilerek askerler tarafından ateş açılıyor. Bir yurttaşımız açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. 3’ü ağır 10 kişi ise yaralı. Yaralıların tamamı ateşli silahla yaralanmıştır.

Ve protesto eylemini gerçekleştirenlerin tamamı sivil, silahsız köylülerdir. Köylülerin üzerine bu şekilde ateş açılması çok açık bir cinayettir, bir katliam girişimidir, alçakça düzenlenen bir provokasyondur. Yaralılardan birinin durumu çok ağır. Kurşun göğsünden girmiş arka taraftan çıkmıştır. Bizzat hedef gözetilerek ateş açılmıştır. Tek amacı karakol inşaatını protesto etmek olan bir halkın üzerine ateş açılmış olması resmen bir katliam girişimidir.

Halkımız sağduyusunu korumalı ve provokasyonlara gelmemelidir. Ancak şu da bilinmelidir ki bu alçakça saldırının hesabı sorulacaktır. Bu kanlı saldırıyı gerçekleştirenler, emri verenler, bu provokasyonu tertipleyenler derhal yargı önüne çıkartılmalıdır. Vali, kaymakam, komutan bu saldırının doğrudan sorumlusudur. Derhal görevlerinden alınmalıdır.

Saldırıda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine,  halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Halkımızı ve demokratik kamuoyunu Lice’de gerçekleştirilen bu katliam girişimi karşısında duyarlı olmaya çağırıyoruz.