BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, İmralı'daki görüşme tutanaklarının basına sızmasıyla ilgili olarak, "Partimizden herhangi bir arkadaşımızın böyle bir metni tanzim etme, bir yerlere verme gibi bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz" dedi.

BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Meclis grubunun toplantısı sona erdi. BDP Genel Merkezi'ndeki toplantı sonrası açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, sürece katkı sağlamak adına görüş oluşturmak için toplantılar yaptıklarını ve bu çalışmalarının süreceğini belirtti.

Önemli bir süreçte, çok önemli zor bir konuyu çözme sorumluluğuyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Kışanak, "Bu ülkede uzun yıllar büyük zorluklar, büyük acılar yaşamamıza neden olan hak ve özgürlüklerimizin gasp edildiği, demokratik siyasetin tehdit altında olduğu çok zorlu süreçlerden geçerek bugünlere geldik. Parti olarak bu tarihsel aşamanın farkındayız, bilincindeyiz. Önemli bir süreç olduğunun bilinciyle partimizin yetkili organları tartışma yapıyorlar, görüş oluşturmaya çalışıyorlar, süreci ilerletebilecek adımlar konusunda pratik önermeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımız devam edecek. Son iki aydır yoğun olarak tartıştığımız bir süreçle karşı karşıyayız. Biz İmralı'da başlatılan görüşmeleri, birlikte demokratik bir yaşama varması için neler yapabiliriz, parti olarak ön açıcı fikirlerimizi, önerilerimizi, tekliflerimizi oluşturmaya ve bunların uygulanabilirlik koşullarını temin etmeye çalışıyoruz. Bunun için yoğun bir çalışma gündemimiz olacak. Bundan sonra da benzer toplantılarımız devam edecek" dedi.

'BİZİM PARTİMİZDEN SIZDIRMA İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR FAALİYET OLMAMIŞTIR'

İmralı görüşmelerinin basına yansıması sonrasında başlayan sızdırma iddialarına değinen Kışanak, konunun gündemden düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Kışanak, partilerinden görüşmeyi sızdırma gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydederek, "Oldukça anlamsız bir tartışma olarak görüyorum. O nedenle uzun uzadıya bir değerlendirme yapmayacağım. Çok açıktır ki, bizim partimizin böyle bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bir sızdırma, partimizden herhangi bir arkadaşımızın böyle bir metni tanzim etme, bir yerlere verme gibi bir yaklaşımı asla söz konusu olamaz. Bunu, haberi yapan muhabir arkadaşımız da biliyordur. Böyle bir metni hangi yollarla temin ettiğini, bu metnin üzerinde herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmadığını herhalde en iyi kendisi biliyordur. Bizim partimizden sızdırma ile ilgili herhangi bir faaliyet olmamıştır" diye konuştu.

PKK'nin elindeki esirlerin bırakılmasıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Kışanak, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Kışanak, "Bu konuda bir teknik hazırlık yapılması gerekiyor. Hem buradan gidip getirecek bir heyetin organize edilmesi, hem de karşı tarafın bu konudaki hazırlıklarını tamamlaması gerekiyor. Bu konuda bir irade beyanı var. Biz de bu konudaki hazırlıklarımızı başlattık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, tamamlandığında ki 'bunu bir hafta 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz' dediler. Bunların ailelerine kavuşmalarını temin edeceğiz" diye kaydetti.