BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Siirt ve Batman'da yaptığı konuşmalarda Suriye Kürdistanı'nda (Batı Kürdistan) yaşanan çatışmalara değindi.

Kışanak, Ceylanpınar'ın sınır komşusu Rasulayn'da (Serekaniye) yaşanan çatışmalarla ilgili olarak Türkiye'yi suçladı. Kışanak, Ceylanpınar'daki vatandaşlara ve sınırın karşı tarafından gelen Suriyelilere dayandırdığı açıklamalarında, Serekaniye'de Türkiye tarafından tezgahlanan çatışmalar yaşandığını belirtti.

Kışanak'ın açıklaması şöyle:

''Açıkça suçluyoruz. Bunun bütün kanıtları, bilgileri, tanıkları mevcuttur. Dün Ceylanpınar'da halkla toplantı yaptık. Açıkça bu çete faaliyeti Türkiye'de organize edilerek, silahlanmaları temin edilerek, sınırdan geçirilerek karşı tarafta Serekaniye'de bir çatışma ortamı yaratılmaya çalışılıyor.

"Serekaniye'den kaçıp gelen Arap ailelerle de konuştuk. Onlar da 'bizim Serekaniye'de Kürtlerle aramızda şimdiye kadar hiçbir sorun yaşanmadı. Ancak dışarıdan gelen silahlı militanlar bir çatışma çıkartıyorlar. Bu Arap-Kürt çatışmasına dönük bir politikadır.

Bu politikayı çok tehlikeli buluyoruz. Halkları karşı karşıya getirmeye çalışan bir Arap-Kürt çatışması yaratmaya çalışan bir politikadır. Ceylanpınar'da Kürtler ve Araplar arasında bir sorun yok. Bundan sonra bir sorun çıkarsa sorumlusu AKP hükümetidir.''