BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, partisinin genel merkezindeki toplantı ardından yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı paketin Kürtlerin hiçbir beklentisine cevap olmadığını kaydetti.

Kışanak, bu paketin Kürt halkının beklentilerinin "hiçbirine yanıt vermediğini çok açıkça" ifade ederek "Halkın ihtiyaçlarına değil, AKP'nin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmıştı. Bir demokratikleşme değil, seçim paketidir" dedi.

Kışanak şöyle konuştu:

"Çok beklemeye değer bir paket miydi? Tüm Türkiye gördü. Bizler Barış ve Demokrasi Partisi olarak, Kürt sorunun da demokratik yol ve yöntemlerle çözülmesi konusunda büyük emek ve çaba sarfetmiş bir geleneğin temsilcisi partisiyiz. Kürtler, Kürt sorununun çözülmesini, Aleviler inanç özgürlüğü sorununun çözülmesini, ülkenin ötekileştirilen tüm kesimleri, kendilerini yönetime katabilme fırsatını yakalayabilmeyi arzu ediyordu. Yıllarca bunun mücadelesini verdiler. Bu paketin, bu beklentilerin hiç birine yanıt vermediğini çok açık ifade ediyoruz. Türkiye'nin demokratikleşme ihtiyacına yanıt veren bir paket değildir. Halkın ihtiyaçlarına değil, AKP'nin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılmıştır. Bir demokratikleşme değil, seçim paketidir."(ANF)