CHP lideri Kemal Kılçdaroğlu, partinin eski genel başkanı Deniz Baykal hakkındaki ses kaydı iddialarıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Asıl fail odur” dedi.

Partisinin seçim çalışmaları için Manisa’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akhisar'daki askeri havalimanı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntülerinin Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla servis edildiği" iddiasına yönelik Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık koltuğunda oturan zatın süratle bir açıklama yapmasını bekliyorum. Ahlaksızlığın bu boyutu dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiştir. Zaten bu olayın faillerinin bugüne kadar ortaya çıkmamasının nedeni de budur. Asıl fail odur" diye konuştu.

"Ahlaksızlığı bu boyuta getiren bir kişinin başbakanlık koltuğunda oturamayacağını" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu, Amerika'da yaşanan Watergate Skandalı'nın bir başka versiyonudur. Süratle bir açıklama yapmalıdır" dedi.

Kişilerin özel yaşamlarının ne zamandan beri başbakanların ilgi alanına girmeye başladığını soran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede başbakanın yapacağı başka bir iş yok mu? Bu kadar işsizlik varken, bu kadar yoksulluk varken. Bunları anlatırken bile utanıyorum ama acaba o utanıyor mu? Onda ahlak var mı, ahlak kırıntısı var mı merak ediyorum.”

İlgili haber:
İddiaya göre Deniz Baykal videosunu Başbakan Erdoğan servis etmiş