CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'de "Mehmet'in Gezegeni"ne konuk oldu. Kürt sorunu ve HDP ile ittifak tartışmalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu Sebahat Tuncel'in "CHP'ye teklif götürdük kabul etmediler" yönündeki açıklamasını doğruladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifine ilişkin, "Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. 'Bize zarar verir' dedik bu. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, Kral FM'de "Mehmet'in Gezegeni"ne konuk oldu. Bazı yerel televizyon kanallarından da yayınlanan programda Kılıçdaroğlu, vakit buldukça müzik dinlediğini söyledi.

"Türkiye'nin 7 bölgesi var, CHP Türkiye'nin 5 bölgesinde çalışıyor. İki bölgesini adeta görmüyor, nasıl Türkiye'nin partisi olacak eleştirileri var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yo hayır oralara da gidiyorum, gittim. Ama fazla yoğunluk vermedim oralara. Arkadaşların yaptığı bir programdı bu, programa uygun çalışıyorum. 81 ile kısa sürede gitme şansım yok, diğer arkadaşlarımızın hepsi gitti" yanıtını verdi.

 HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in, "Biz seçim döneminde en başlarında 30 Mart seçimlerine beraber girelim teklifinde bulunduk, Sayın Kılıçdaroğlu'na, kendisi kabul etmedi. Pensilvanya Sayın Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacak zannediyor" dediğinin hatırlatılarak, "Böyle bir teklif geldi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Doğru öyle bir teklif geldi ve biz bu teklifi uygun görmedik. Ben siyasete atıldığım zaman şunu söyledim; halka doğruları söyleyeceğim. Geldiler işbirliği önerdiler kabul etmedik. 'Bize zarar verir' dedik bu. Aynı düşüncemi bugün de söylüyorum, zaten. Bugün HDP, AKP ile işbirliği yapıyor. Onu gayet iyi biliyoruz zaten. Çünkü sadece bizi eleştirerek, siyaset yapıyorlar. Yolsuzluğu, AKP'yi, diğer partileri eleştirmek konusunda bir çabaları yok. Eleştirebilirler, benim her partiye saygım var. Bizi Pensilvanya'yla beraber tutmalarını, ellerinde varsa bir bilgi, belge varsa getirsinler öğrenelim, nasıl bir işbirliği kurmuşuz acaba. Eğer bu ülkede kul hakkı yiyenleri eleştirmekse, bunu Pensilvanya'yla ne ilgisi var. Bir Başbakanın oğlunun evinde 30 milyon avro çıkacak da ben bunu eleştirmeyecek miyim? Rıza Sarraf dört bakanı satın alacak parayla, ben bunu eleştirmeyecek miyim? Bunun ne ilgisi var Pensilvanya ile. Baktığınız zaman ben bu ülkenin insanlarının çıkarlarını savunuyorum."

BOZKURT İŞARETİYLE JEST YAPTIM

Ankara'daki seçim turu sırasında yaptığı "Bozkurt" işaretinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Bana bir ülkücü kardeşim bozkurt işareti yaparak, 'ben ülkücüyüm oyumu size vereceğim, Mansur Başkana vereceğim' dedi ben de bozkurt işaretiyle jest yaptım'' ifadesini kullandı. Peki, Rabia işareti yapar mısınız?'' şeklindeki soru üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Rabia'yı yapıyorum tabi '4 bakan, bir başçalan' şeklinde" diye konuştu. (Vatan)