CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı protestolarına ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylara ilişkin olarak  Başbakan Erdoğan'ın halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Eyleme sivil bir yurttaş olarak katıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in 'fırsatçı taksi' yakıştırması için de "fırsatçılık yapmadık" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

'EYLEMLER, AKP İKTİDARININ BASKISININ SONUCUDUR'

"Toplum özgürlük ve demokrasi konusunda ciddi bir tepki verdi. Gezi parkında başlayan olay uluslararası ortama taşıyorsa, her ilde eylemler yapılıyorsa bu AKP iktidarının getirdiği baskının bir sonucudur. Bunu Sayın Başbakan’ın çok iyi anlaması gerekir. Türkiye kendi bildiği Türkiye değildir.

Hele hele 'ben de 1 milyon kişi toplarım' diyorsa bu da başka bir bölücülüktür.

Başbakan eylem yapanların hepsini kendi karşıtı olarak görmesin. Kendi yandaşları özgürlük istemiyor mu? Baskı mı istiyorlar."

Bir gazetecinin, BDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder'in CHP liderine yönelik olarak, "Direnişi biz başlattık. CHP ambulans arkasında giden fırsatçı taksi gibi konmak istedi. Yemezler gözüm." sözlerini hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

'EYLEM, CHP'NİN EYLEMİ DEĞİL'

"Biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık. Ben oraya sivil bir yurttaş olarak gittim. Orada yapılan eylem CHP’nin eylemi değildi. Biz bir sorumluluk üstlendik bir görev yaptık. Halka saygı göstermek için mitingimizi erteledik. Biz bayraklarımızı da oraya götürmedik. Çünkü eylem halkın eylemi partinin değil. Sayın başbakanın halka rağmen iktidar olunamayacağını bilmesi lazım. Halk en büyük güçtür demokrasilerden. Başbakan’ın çıkıp halktan özür dilemesi gerekir. Bu erdemi yerine getirir mi bilmiyorum."

'SORUMLULUK MEDYA ÇALIŞANLARININ DEĞİL'

"Medyayı zaman zaman ben de eleştiriyorum ama hiçbir zaman medya çalışanlarını eleştirmedim. Bütün medya çalışanlarına hepimizin saygılı olması lazım. Medya özgürlüğü çok önemlidir. Ama bunun sorumluluğu medya çalışanlarının değildir."