CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun Fethullah Gülen ve AKP ilişkisine dair şu sözleri dikkat çekti:

"BİR DENSİZ KALKMIŞ..."

“Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor; ’15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir’ diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. "Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir" diyor bu densiz. Sen Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri, demokrasiye bağlı paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Unuttuk mu sanıyorsun. Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. Hak, hukuk, adalet dedik. AK Parti size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. F tipi yapılanma var derken onlar size hürmetle hocaefendi diyorlardı. Ankara’dan Pensilvanya’ya katar, katar gidiyordunuz. El etek öpüyordunuz. Asla unutmadık bunları.

Her istediğinizi verdiler. 169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler, yüzlerce okul verdiler, yüzlerce dershane verdiler. Emniyet Müdürü’ne ihtiyacımız var dediniz verdiler. İstihbaratçı sorunumuz var dediniz verdiler. Bankamız yok dediniz kurdurdular hep birlikte kurdele kestiniz.

Siz daha da ileri gittiniz. Biz Türkiye’nin bütün sırlarını istiyoruz Kozmik odayı istiyoruz dediniz. Size Kozmik odayı bile verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir. İhanet edenler de iktidardadır.”

“BİRİ DÜŞTÜ, DİĞERİ DURUYOR, O DA DÜŞECEK”

“Şimdi utanmadan sıkılmadan ’bu darbe girişimini Atatürkçüler, Ulusalcılar yapmış’ diyor. Sorun seninle birlikte sana bu devleti teslim edendir. Unutmadık. Sana devleti teslim edenlerden er geç hesabını soracağız.

Bir ipte iki cambaz oynamaz. Biri düştü. Diğeri duruyor. O da düşecek, göreceksiniz. O da hesabını verecek. Aynı menzile gidiyorlardı."