CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkan adaylığını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Şimdi yeni birisi geldi, sicili pek temiz değil. Adı ’Milyonali’ biliyorsunuz. Havuz medyasının başındaki adam. Hepsi göreceksiniz tek tek ortaya çıkacak. Biz siyasette ahlak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Örgütü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinlikte konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının satırbaşları şöyle:

4 Mayıs'ta % 49.5 oy alan bir partinin başkanı Saray'a davet edildi, Saray darbesi yapıldı. Saray'dan gelen telkinle bize düşük birisi lazım dediler. Evet düşük profilli birini seçtiler. Ülkeye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz, sizlerin mücadelesi olacaktır.

Serveti ağır düşük profilli biriyle karşı karşıyayız. İlk kez cumhuriyet tarihinde böyle bir olayla karşı karşıyayız. Bunun adı demokrasiye ihanettir.

Yolsuzluğa karşı duyarlı olan bir kişiyi çağırıp eline istifa dilekçesi vermek, senin vicdanını sızlatmalıdır sevgili AKP’li kardeşim. Bu gerçeği biliyorum. Şimdi yeni birisi geldi, sicili pek temiz değil.

Adı ’Milyonali’ biliyorsunuz. Havuz medyasının başındaki adam. Hepsi göreceksiniz tek tek ortaya çıkacak. Biz siyasette ahlak istiyoruz. Şu anda Türkiye’de ahlaki olmayan tek alan var. O da siyaset. Siyaseti hırsızlardan, hırsızlıklardan arındırmalıyız. Siyaset temiz, düzgün insanların işi olmalı."

Özgürlükçü demokrasi için mücadele edeceğiz, bedel varsa bedelini de ödeyeceğiz"