Cumhurbaşkanı Gül tarafından onanan MİT Yasası’na tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, devletin bir istihbarat devleti haline geldiğini belirterek, “CHP milletvekilleri bu yasa çıkmadan önce fişlenmişlerdi, şimdi fişlemeyi meşru hale getirdiler” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanları toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, toplantıdan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Totaliter bir rejim ile karşı karşıyayız. Sözde bir diktatörün yüzüne, bir diktatör özentisinin yüzüne hukuk devletinin ne olduğu söylendi. Yargının, siyasal iktidarın ya da egemen güçlerin arka bahçesi olmaması gerektiği özenle çizildi.

Türkiye bu noktaya gelmişse hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Eğer hukuk savunmaya geçmişse bu ülkede bir şeyler var. Yargının en tepesindeki kişiler kaygılarını dile getiriyorlar. Bu sadece bir kişinin kaygısı değil, o da söylendi, Anayasa Mahkemesi’ndeki görevli bütün yargıçların ortak kaygısı ve ortak söylemidir.

Dün bir yasa geçti yine, MİT Yasası. Devleti bir istihbarat teşkilatı haline getirdiler. Bir istihbarat devleti haline getirdiler. Hukukun üstünlüğünün olduğu yerde, istihbarat elbette olur ama istihbarat ana aktör olmaz, ana unsur olmaz. Şimdi siz istihbaratı ana unsura döndürdünüz. İstihbaratla devleti yönetiyorsunuz. CHP milletvekilleri bu yasa çıkmadan önce fişlenmişlerdi, şimdi fişlemeyi meşru hale getirdiler. 12 Eylül askeri darbesinin yapamadığını şimdi bunlar yapıyorlar. Bizim yeni Kenan Evrenlere ihtiyacımız yok. Bizim demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ihtiyacımız var.

17 Aralık operasyonunu paralel devlet yaptı deniliyor. 17 Aralık operasyonunu bu devletin vicdanı yapmıştır. Bu devlet sıradan bir devlet değil, gelenekleri olan bir devlettir. Paralel devlet yaptı, paralel devlet yaptı deniliyor.

Zorbalara karşı, özgürlük mücadelesi veriyoruz. Diktatörlere karşı, demokrasi, zalimlere karşı adalet mücadelesi veriyoruz. Kolay bir mücadele değil. Son seçimlerde biz AKP devleti ile yarıştık, valisiyle kaymakamıyla…

Bir oy bile bizim için çok önemlidir. Halka adanmış bir oydur. Sonuçlardan memnun değiliz bu bizim moralimizi bozmayacak daha fazla çalışacağız.

Yeni bir Türkiye, bakanların çocuklarının Türkiye'si mi, Berkinlerin mi Türkiye'si olacak? Biz bakanların çocuklarının Türkiye'sini değil, Berkin Elvanların Türkiye'si olacak. Çocukların özgürce sokağa çıkıp, konuşabildiği bir Türkiye; bunu savunacağız."