CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Marriott Otel'de kahvaltı yaptı. Kahvaltıda bir araya gelen ikiliye, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.

ANKARA ÇIKARMASI

Ön temas anlamında önceki gün CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Sarıgül'ü ziyaret etti. Görüşme Sarıgül'e CHP üyeliğinin önünü kesin olarak açan, sondan bir önceki buluşma oldu. Bu buluşmadan bağımsız olarak Kılıçdaroğlu ve Sarıgül temasının tüm hazırlıkları da tamamlandı. Hazırlıkların ardından ikilinin Ankara çıkarması bu sabah saatlerinde gerçekleşti.

SARIGÜL: 'GÖRÜŞME ÇOK GÜZEL GEÇTİ'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da buluşmasını, "Çok güzel geçti, çok verimli bir sohbetti, çok iyi geçti" sözleriyle değerlendirdi.

Edinilen bilgiye göre Sarıgül, Kılıçdaroğlu'na CHP'ye dönüş dilekçesini verdi. Sarıgül'ün dilekçesi bugün saat 14.00'te toplanacak olan MYK'da görüşülecek. Sarıgül'ün dönüş dilekçesi yarın toplanacak olan Parti Meclisi'nde oylanacak.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ile buluşmasını Sarıgül yakın çevresine, "Çok güzel geçti, çok verimli bir sohbetti, çok iyi geçti" sözleriyle değerlendirdi. Görüşmenin ardından Sarıgül'ün yakın çevresi, "Hepsi çözüldü. Çözülmeyen bir şey yok. Her şey tamam" derken, "Partiye katılım yarın oylanacak. 9'unda biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun davetine icabet ederek binlerce kişiyle Ankara'ya geleceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Sarıgül, daha sonra Ankara'dan İstanbul'a doğru yola çıktı.

SARIGÜL: KİN NEFRET DÖNEMİ BİTECEK

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Yardımcısı Adnan Keskin'in kendisini ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Barış için, demokrasi için, Türkiye'nin geleceği için bizi onurlandıran CHP'nin temel direği Adnan Keskin'i saygı ve sevgiyle bir kez daha selamlıyoruz. Şişli'den İstanbul'umuza hiçbir siyasi parti gözetmeksizin yurttaşlarımızın yüzde 50'sini değil, Rabb'im izin verirse Adnan Keskin ile birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız. Perşembe günü hayırlı bir gündeyiz. Hayırlı haberleri dünyanın her noktasında barış, demokrasi diyen, başı açık olan da bizim, başı kapalı olan da bizim diyen bütün yurttaşlarımıza şu müjdeyi veriyorum ki; bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla birlikte İstanbul'da kin nefret dönemi bitecek, demokrasi dönemi başlayacak"

Hürriyet internet sitesi Sarıgül-Kılıçdaroğlu görüşmesinden özel fotoğraflar yayınladı: