CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Komşuya göndermek için kendi topraklarımızda terörist besleyeceğiz. Orada insanlar birbirlerini öldürüyorlar. Kimin silahıyla. Recep Tayyip Erdoğan’ın silahıyla" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları söyle:

Ortadoğu bataklık değil. Ortadoğu’dan kastettiğimiz oradaki bir bataklık değil. Sen orayı bataklığa çevirdin. Bu ülkenin tarihini bilseydin barışın nasıl sağlandığını bilseydin özgürlükler için ne bedeller ödendiğini bilseydi bu politikayı izlemezdi. Yakın tarihten de ders almıyor. 15 Kasım 2003 3. El Kaide İstanbul’da bombalı eylemler yaptı. Bütün dünya oraya kilitlendi. Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemidir. Suriye’de olaylar oldu. Biz demiyoruz ki Ortadoğu’ya sırtımı dönelim. Hayır bütün gelişmeleri yakından izleyelim. İnsan hakları ihlalleri varsa çaba harcayalım. Ama ders alınmalı. Tam tersi Ortadoğu’ya El Kaide militanların gönderdik. Bedelini ödemeye başladık. 11 Şubat 2013 Cilvegözü. 11 Mayıs 2013 Reyhanlı’da 52 ölü. Yapanlar yine aynıydı. Sonra Niğde’de kendini gösterdiler. 3 kişiyi şehit ettiler. IŞİD temsilcileriyle onlardı.

TÜRKİYE TERÖRE DESTEK VEREN BİR KİMLİKLE ORTAYA ÇIKTI

Arkadaşlarımız gittiler buldu. O kamplarda nasıl eğitildikleri gördük. Biz televizyonlarımızda görmedik ama dünya televizyonlarında görüldü. Türkiye ilk kez terör örgütlerine destek veren bir kimlikle ortaya çıktı. Hukuku savunacağım demokrasiyi savunacağız komşuya göndermek için kendi topraklarımızda terörist besleyeceğiz. Orada insanlar birbirlerini öldürüyorlar. Kimin silahıyla. Recep Tayyip Erdoğan’ın silahıyla.

Bu adam tarihten ders almadığını biliyorum. Güç karşısında eğilir dik durmaz bunu da biliyoruz. Kuzey Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirdiler, gazeteciler soruyor 'Nota verecek misiniz?' diye. 'Müzik notasını mı soruyorsunuz' diyor. Terör örgütleri aracılığıyla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviriyorlar.

BESLEDİN KARGAYI OYDUN GÖZÜNÜ

IŞİD’e terör örgütü demeyin diyorlar. Destek veren o der mi terör örgütü. Besledin kargayı oydu gözünü. Besledin, o da geldi bizim vatandaşlarımızı rehin aldılar. Efendim onları serbest bırakacaklar. Elbette serbest bırakacaklar. Bir kahramanlık hikayesi yaratmak istiyorlar. Sen kim kahramanlık kim? O silahlar kimlerin silahı. TIR’larla kim silah gönderdi. Efendim o TIR’lar gıda maddesi. Silah olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi o silahlar bize döndü. Faturayı kim ödüyor. O ödese bir şey demeyeceğiz ama Reyhanlı’da oturan vatandaşlarımız ödüyor.

Bunun bir Dışişleri Bakanı var. Dünyanın en çapsız Dışişleri Bakanı. Geçen Irak’ta kaos varmış gibi hava yaratılıyor diyor. Ya ne kaosu. Irak 3’e bölünüyor. Emin olun THY bunlardan daha hassas davranıyor. O seferleri değiştirdi. Hani vizyonun vardı senin. Onun dışında dünyada kimsenin vizyonu yoktu. Buyur senin vizyonun. Türkiye’yi hangi noktalara getirdi.

Türkiye tarihinde dış politikamız böyle bir hale düşmemiştir. Bu diktatör bozuntusunu hiçbir devlet başkanı kabul etmiyor artık. Adam yerine koymuyorlar. Onun ağrına gitmiyor ama benim ağrıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı bu hale mi düşecek.