CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile yarın TBMM'de görüşecek. Kılıçdaroğlu'nun yarın Baykal ile saat 12.00'de Meclis'te yapacağı görüşmede, CHP'nin 15. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağı bildirildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, yarın ayrıca Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile de bir araya geleceği kaydedildi.

ÇARŞAF GİTTİ KAVGA BAŞLADI

Genel Başkan seçilişinde parti içi demokrasi beklentisi yaratan Kemal Kılçdaroğlu’nun, kurultay öncesi daha demokratik olan çarşaf liste yerine blok liste usulünden yana bir eğilim içine girmesi beklenti içindekileri kuşkuya düşürdü. Baykal ve Sav ekipleri de olası bir blok listede tasfiye edilme ihtimaline karşı yapacakları hamleleri düşünüyorlar.

Sav ekibinin kurultayda Parti Meclisi seçiminin çarşaf listeyle yapılması için önerge vereceği, bunda başarılı olamazsa kendi blok listelerini çıkarabileceği konuşuluyor.
Baykal’ın ise, neden çarşaf listeyle seçime gidilmesi için bir buçuk saatlik konuşma hazırlığında olduğu konuşuluyor.

11 Aralık’ta yapılacak görüşmede Kılıçdaroğlu’nun her ikisini de birlik, beraberlik, bütünlük konusunda ikna etmeye çalışacağı öngörülüyor. Gözler şimdi 18 Aralık’ta yapılacak CHP kurultay’ının yaşanan iç gerilimi nereye taşıyacağına çevrildi.