CHP'de 18. Olağanüstü Kurultay gerçekleştiriliyor. CHP Genel başkan Adayı Muharrem İnce kurultay konuşmasını yapıyor.

"Bir başbakanın Atatürk’e ve İsmet İnönü’ne “İki ayyaş” dedirtmemek için buradayım" diyen İnce, sağ ve sol açılımının tartışılması gerektiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu'nun 'tek adamlığa' gittiğini savunan İnce,  "Türkiye’de bir zalim diktatörleşiyor. Bu zalim diktatörleşiyorsa direniş haktır!" dedi.

Önce solculuğumuzu hatırlayacağız diyen İnce'nin kurultay konuşmasından satır başları şöyle:

"Komşularımızı sıfırlatmamak, gençlerimizi örgütlere kaptırmamak için buradayım. Evindeki paraları sıfırlayan, hırsızlığı kapatmak için yargıyı kendine bağlayan cumhurbaşkanını Yüce Divan'a göndermek için buradayım. Gençlerimize özgürlük şarkıları söyletmek için buradayım.

Önce devrimciliğimi önce solculuğumuza hatırlayacağız. Ben yola çıkarken büyük isimlerle çıkmadım. Büyük isimlerle ilgilenmiyorum. Bana büyük davaya inanmış isimler lazım.

Artık bu partide başkanın ne zaman istifa edeceğini tüzük yazacak, başkan partiyi birinci partiyi yapamazsan gidersin yazacak. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak.

İlk iki seçimde seçilemeyen gider! Artık millet CHP’nin genel başkanı ne zaman gidecek diye bekleyemeycek. Hiçbir genel başkan iktidar yapamazsan gidersin tüzüğü karşısında, anlamsız bir oy kaybından söz edemeyecek. Artık CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden Arınç ve Erdoğan’ın kavgasından medet uman bir parti olmayacak.

Sağ ve sol açılımını tartışmalıyız. Sağa yatkın kişiyi seçelim, oylar çantada keklik. Bu sağcıyı öne sürdüm hadi şimdi oltaya diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum.

Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun!
Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun! Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır!

Biz nasıl oy alacağız? Nasıl sağdan oy alacağız? Bireyi önemseyerek, bireye saygı duyarak, haklarını özgürce kullanmasını yaratarak…
Ecevit yüzde 42’yi nasıl aldıysa biz de öyle alabiliriz.

Disiplin diyor şimdi genel başkan. Disiplinsizliği yapan Kılıçdaroğlu’dur. Bir gazetede vardı. Kılıçdaroğlu, “Elimi masaya vuracağım” demiş.
Sayın Kılıçdaroğlu, siparişle masaya yumruk vurursanız sadece eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi bu partide korku duvarlarını yıkmaya geliyorum diye.

İşler kötüye gidiyor. Parti başarısızlığa doğru gidiyor. Parti üyeleri sizin iktidar olacağınıza inanırsa disiplin kendiliğinden olur zaten
Sopayla disiplin olmaz. Disiplin başarıya odaklanmayla olur. Seçimde seçmenlerimiz tıpış tıpış değil koşa koşa oylarını kullanmaya gitmeli.

İsmet Paşa’ya bir gün laf atıyorlar: Tek adam, diktatör diyorlar. Ben tek adamlıktan demokrasiye geldim, siz demokrasiden tek adamlığa gitmek istiyorsunuz diyor.  Sayın Kılıçdaroğlu tek adamlığa gidiyor aramızdaki fark bu. Türkiye’de bir zalim diktatörleşiyor. Bu zalim diktatörleşiyorsa direniş haktır!"