CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısını Hatay'da değerlendirdi. CHP Lideri "Ortadoğu'yu kan gölüne kim çevirdi, kim silah gönderdi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne işin var senin Hatay’da?” sözlerine değinen Kılıçdaroğlu “Hatay dünyanın barış kentidir. Eğer Hatay’ı bilirsen Ortadoğu’yu çözersin. İlk Hatay’a gelişim 1971 yılıdır. Genç bir memur olarak geldim, ilk künefeyi 1971’de yedim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hatay, sadece Türkiye’nin değil dünyanın gözbebeğidir. Hatay’ın tarihi hoşgörüsü sadece Türkiye’de değil bütün dünyada bilinir. O zat diyor ki, ‘Kılıçdaroğlu Hatay’a niye gitti?’ Hatay’a bunun için, inandığım, güvendiğim, sevdiğim için geliyorum. Habibi Neccar var burada, onun için geliyorum Hatay’a. Saint Pierre Kilisesi var onun için geliyorum. Dünyanın ilk aydınlatılan caddesi Hatay’da, aydınlık insanların kentidir Hatay, onun için geliyorum Hatay’a.

‘Ona postal, parka göndereyim’ diyor. Ben postalı da parkayı da sen uyurken 68’lerde giyiyordum. Merak edebilir tabi. Oğluma söyleyeceğim. Askere göndermediğin oğluna postalı göndereceğim. Ben kimseyle özel bir tartışma alanı yaratmak istemiyorum. Ama benimle ilgili birşey söyleyeceksen önce düşüneceksin. Sen cesaretin varsa karşıma çıkacaksın.”

Vatandaşlara huzuru vadettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'da ve dünyada barışı vadediyorum. Bugün birileri açıklama yapmış, 'Amerikalıların attığı füzeyi destekliyorum' demiş. Ben desteklemiyorum, asla desteklemiyorum. Ben barıştan, kardeşlikten, huzurdan, birlikte yaşamaktan yanayım. Bugün o bomba atar, yarın öbürü bomba atar. Ölen benim akrabamsa, ben içime sindiremem. Ölen bir insansa nerede olursa olsun ben içime sindiremem." şeklinde konuştu.