CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında Kürt sorununun çözümünü “samimiyetle” istediklerini belirterek, çözümün önündeki engelin CHP değil AKP olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkmenler içinde Kürtlerle görüşülerek insani yardım için harekete geçilmesini istedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD militanlarının Irak’taki saldırılarına değinirken Telafer’den kaçan Türkmenlerin durumuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, bu konuda Kürtlerle görüşülerek insani yardımda bulunulmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, “Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum: merkezi Irak yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile görüşün. Oradaki Türklerin güvenliği için BM'yi harekete geçirin. Oradaki insanlarımıza yardım etmeliyiz. Silah değil. Uluslararası kuruluşları harekete geçirmeliyiz.

Türkmenleri korumak için gerekirse kuzeyde Kürt yönetimiyle görüşülmeli ve onların da desteğiyle koruma sağlanmalıdır. Bölgeyi korumamız lazım. Bölgede huzursuzluk hepimizi için huzursuzluktur” şeklinde konuştu.

GÖNDERİLEN SİLAHLARI BELGELERİYLE AÇIKLAYACAĞIZ

Hükümeti işaret ederek, “Düne kadar söyledik ‘Bölgeye silah göndermeyin’ diye. Yüzlerce TIR gitti silah dolu” diyen Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde silahın nasıl götürüldüğünü belgeleri ile açıklayacaklarını söyledi.

Belgelerin hangi gün açıklanacağı konusunda tarih vermeyen CHP lideri, “Silahı nasıl sevk ediyorlar, göreceksiniz, bütün ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin itibarını Erdoğan’ın ayaklar altına almaya hakkı yoktur” ifadesini kullandı.

SAMİMİ OLARAK ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Geçen hafta Diyarbakır'a yaptığı ziyareti de anlatan Kılıçdaroğlu, samimi olarak Kürt sorununun çözümünü istediklerini söyledi.

“Onlara önce cumhurbaşkanı seçimlerini dikkatle izlemelerini ve oy kullanmalarını istedim” diyen Kılıçdaroğlu, “Bizim bugüne kadar yaptıklarımızı bölgede AKP şöyle anlatıyor: Biz çözeceğiz ama CHP engel oluyor, engel olduğu için çözemiyoruz” ifadelerini kulandı.

Kılıçdaroğlu: Demokrasi bir bütündür dedik. Bir ile özgü bir demokrasi mi olur. Biz, samimi olarak bu sorunun çözülmesini isteyen bir partiyiz. Adres olarak TBMM'yi gösterdik. En başından itibaren oraya gittim yine adres olarak TBMM'yi gösterdim. Çünkü biz kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Ülkede herkes birbirini kucaklayabilsin. Böyle bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz biz. Bunu bütün samimiyetimle açıkladım.

“Onlar şu gerçeği gördüler” diye ekleyen Kılıçdaroğlu, sorunu çözmek istemeyenin CHP değil AKP olduğunu belirterek, AKP’nin “sorunu çözmek değil, yönetmek istediğini” söyledi.