CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'dan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine destek geldi.

Antalya'da partisinin Konyaaltı İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Baykal, şunları söyledi:

“Bizi ilgilendiren Türkiye'de rejimi değiştirme çabaları karşısında direniş kararlılığımızı etkili bir şekilde ifade etmektir. Kılıçdaroğlu da kendi üslubu içinde bunu ifade etmeye çalıştı."

Başkanlık sisteminin kabul edilebilir ve doğru bir olay olmadığını kaydeden Baykal, Türkiye'nin bu işe tepki göstereceğini, bunun hesabını herkesin yapması gerektiğini söyledi.

Baykal, CHP liderinin sözlerine ilişkin değerlendirmelerine “İyi niyetli bir anlayış içinde konuya bakmak lazım. CHP ve Türkiye'nin maruz kaldığı tehdidi hissettirme anlayışı içinde böyle değerlendirmeler yapılıyor. İnanıyorum meclis, kamuoyu ve halk gereğini yapacaktır. Dayatmalara emrivakilere Türkiye teslim olmayacaktır" dedi.

Baykal, başkanlık sistemi karşısında 1 Mart tezkeresinde Türkiye'nin gösterdiği davranışı cumhuriyete yönelik tehditler karşısında da sergileyebileceğine inandığını aktardı.